FOTO’S | Eerste bijeenkomst Red Hat Society Het Friesche Haagje Heerenveen: ‘Tal van activiteiten op de agenda’

HEERENVEEN De leden van de Red Hat Society Het Friesche Haagje uit Heerenveen zijn woensdag voor het eerst weer bij elkaar gekomen sinds de coronatijd.

Bij hun clubhuis restaurant Hof van de Koning waar zij elkaar troffen, wapperde voor de gelegenheid hun eigen chaptervlag.

Tijdens de lockdown beperkte het onderlinge contact zich tot online meetings en een pubquiz. Komend seizoen hopen de Famkes, zoals de leden ook wel bekend staan, weer tal van activiteiten te houden. Zo komen de dames niet alleen maandelijks bij elkaar, maar houden zij in juni een wandeling met een high tea, in juli een fietstocht en in augustus een barbecue.

Daarnaast staat voor september voor de derde maal in het kader van het 12-jarig bestaan van de Red Hat Society een landelijke golfdag gehouden bij Golfclub Heidemeer in Heerenveen. De uitnodiging aan alle honderd chapters in Nederland leverde binnen een week een volle deelnemerslijst op.

Overlijden eerste Famke

De roodgehoede dames zijn er voor wat betreft de coronatijd allemaal ‘zonder kleerscheuren’ vanaf gekomen. Wel overleed afgelopen oktober volkomen onverwachts Gerry Vogelenzang op 78-jarige leeftijd. Zij was het eerste Famke van het chapter.

,,Een intens verdrietig gebeuren voor de familie. Door alle maatregelen heeft slechts een kleine delegatie namens de groep Famkes afscheid kunnen nemen. Het elkaar troosten was fysiek niet mogelijk, wat als een groot gemis en verdriet is ervaren”, zegt Froukje Pool Aka Queen Afrodyn van de Red Hat Society Het Friesche Haagje.