Speelgoedbank Heerenveen nog eenmaal open voor de zomer op weg naar verbouwing

HEERENVEEN De Speelgoedbank Heerenveen is zaterdag 26 juni voor het laatst geopend voor de zomervakantie.

De voormalige school It Oerset aan de Van Helomalaan waar de Speelgoedbank in is gevestigd heeft met het Julia Jan wouters Hospice een nieuwe eigenaar gekregen. Die stichting laat het pand niet alleen verbouwen, maar ook verduurzamen. ,,Waaronder het gedeelte waar de Speelgoedbank in zit. Hier zijn wij als Speelgoedbank Heerenveen heel blij mee”, zegt Anna Petra van der Wal, voorzitter van de Speelgoedbank Heerenveen.

Vanwege de verbouwing moeten de producten van de Speelgoedbank tijdelijk in dozen worden verpakt. De verwachting is dat de aannemer medio augustus aan de slag gaat in het gedeelte van de Speelgoedbank.

Van der Wal: ,,Wij krijgen aan de buitenkant nieuwe kozijnen en deuren. Binnen komt er nieuwe led verlichting en wordt het een en ander geschilderd.”

Sinterklaasuitgifte

Ook na de zomervakantie is de Speelgoedbank een aantal weken dicht. ,,Onze doelstelling is om voor de Sinterklaasuitgifte weer compleet ingericht te zijn, zodat wij weer iedereen kunnen verwelkomen.”

De Speelgoedbank Heerenveen richt zich op kinderen uit de gemeente Heerenveen van wie de ouders niet de financiële middelen hebben om cadeautjes te kopen.

Wie voor de Speelgoedbank Heerenveen in aanmerking komt, kan zich via info@speelgoedbankheereneen.nl aanmelden om langs te komen. Na aanmelding volgt op donderdag 24 juni een bericht terug, met daarin de definitieve bevestiging met een tijdslot. Er geldt vol is vol. Daarnaast gelden de coronamaatregelen zoals afstand houden en het dragen van een mondkapje.

Lees ook: FOTO’S | Speelgoedbank en klanten maar wat blij met nieuwe onderkomen