Abe Lenstra Stadion SC Heerenveen toneel van start Benefytstocht voor De Skulp Friesland

HEERENVEEN Om geld op te halen voor De Skulp Friesland, een centrum voor leven met kanker, wordt zaterdag 18 september een Benefytstocht gehouden. Die start bij het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Initiatiefnemer van de fietstocht is Martha ten Hoeve uit Katlijk. Het organisatieteam bestaat daarnaast uit: Roos Hopman, Jouke de Vries, Fokalien Cuperus en Jan Bakker.

In totaal kunnen maximaal honderd fietsers meedoen. De route loopt van Heerenveen via Drachten, Leeuwarden en Sneek weer terug naar Heerenveen en is ongeveer 135 kilometer lang.

Ten Hoeve maakte van dichtbij mee wat de impact is voor de patiënt en naaste familie als er op een dag diagnose kanker wordt geconstateerd en genezing niet meer mogelijk is.

,,Een pijnlijk traject, afwisselend van hoop en ontstellend veel verdriet, volgt. Er is veel steun uit de omgeving, helaas dat vervaagt na enige tijd. De nabestaanden blijven achter en een isolement ligt op de loer. Ik hoop dan ook van harte dat de SkulpCafés door de Benefytsactie meer bekendheid krijgen. En ook dat mensen met kanker en betrokkenen in deze zware tijd de weg weten te vinden naar deze cafés, waar hulp wordt geboden om de regie van hun leven weer een beetje onder controle te krijgen”

De eindopbrengst wordt overhandigd aan Froukje Nijholt uit Heerenveen. Zij is voorzitter van De Skulp Friesland.

Het Nationaal Fonds tegen kanker heeft toegezegd de eerste 10.000 te verdubbelen.

Voor meer informatie zie www.benefyts.frl.