FOTO’S | Koopcontract nieuw onderkomen VPTZ Julia Jan Wouters Heerenveen ondertekend

HEERENVEEN De aankoop van de voormalige basisschool door het VPTZ Julia Jan Wouters in Heerenveen is sinds vrijdag een feit.

Het koopcontract hiervoor is ondertekend door voorzitter Otto Hoekstra en Riki Telgen, respectievelijk voorzitter en secretaris van het van het VPTZ Julia Jan Wouters. Met de ondertekening is de vrijwilligersorganisatie ook de verplichting aangegaan om het pand volledig te renoveren en om te bouwen tot het meest duurzame hospice van Nederland.

Op weg naar de aankoop van het pand legde ziekenhuis Tjongerschans, de verkopende partij, de opstelplaats voor de ambulance en rouwwagen al aan, zoals het hospice die nodig heeft.

Het hospice is straks voor de elektriciteitsvoorziening volledig afhankelijk van zonnepanelen en de over- en onderproductie is ook al geregeld via een van de transformatoren van Tjongerschans.

Tegelijkertijd met de ondertekening werd ook het aannemingscontract ondertekend met Constructabouw, evenals het contract met Installatiebedrijf Hoekstra.

Het hospice beschikt op de oude locatie aan de K.R. Poststraat waar het sinds 2006 zit over drie kamers. Die zijn volgens Hoekstra te klein om te voldoen aan het veranderende zorglandschap dat toekomstbestendig moet worden.

De verwachting is dat de eerste aan het einde van het eerste kwartaal van 2022 wordt verwelkomd in het nieuwe hospice.