Alle vragen over composiet vlonderplanken beantwoord

Aangeboden door: hollandkunststof.nl

De corona maatregelen worden steeds meer versoepeld en er is licht aan het eind van de tunnel. Ook de terrassen zijn inmiddels weer open. Wie zelf in de horeca werkt of een terras in de tuin heeft, heeft waarschijnlijk wel eens gehoord van de vlonderplanken. Deze worden ook wel terrasplanken genoemd. Ze bieden loopgemak over het terras en een fijne uitstraling.

Vlonderplanken komen in verschillende soorten en maten. Populaire materialen voor de vlonderplanken zijn geacetyleerd hout en hardhout. Een ander type bouwmateriaal dat steeds meer aan populariteit wint, is composiet. 

Wat is een composiet vlonderplank?

Composiet, ook wel wood plastic composite of HKC (hout kunststof composiet) genoemd, is een materiaal dat bestaat uit meerdere componenten. Meestal is dit stukken houtvezel en thermoplastische kunststof. Composiet heeft een stevige structuur waardoor het daadwerkelijk sterk is. De vezels in het composiet zorgen dat de trekkrachten worden overgebracht. De houtvezels geven ook een gevoel en uitstraling van hout aan de vlonderplank.

Wat is het voordeel van composiet?

Composiet kent meerdere voordelen. Allereerst is het bijna geheel kleurvast. Dit zorgt ervoor dat de kleuren ongeveer 30 jaar mee kunnen gaan. Voor een materiaal als hout is dit 5 jaar. Een ander voordeel van composiet is de antislip functie. Een terras kan snel glad worden, het composiet materiaal voorkomt slipgevaar op een nat dek. Ook staat composiet bekend als rot- en weerbestendig. Dit komt door het kunststof dat in composiet is verwerkt.

Hoe koop ik composiet vlonderplanken?

Als je hebt besloten dat composiet vlonderplanken passen bij jouw terras, dan kun je deze bij verschillende dealers en verkooppunten kopen. Hierbij wil je eerst een keuze maken in wat voor type merk composiet vlonderplank je wilt. Een populair merk voor is Twinson. Twinson staat bekend om haar vlonderplanken met een luxe uitstraling. De beschikbare kleuren zijn zoethoutzwart en hazelnootbruin.

Wat is het verschil tussen composiet en kunststof vlonderplanken?

Kunststof en composiet worden vaak door elkaar gehaald. Dit komt omdat beide materialen opgebouwd zijn uit kunststof. Het verschil is dat composiet is samengesteld uit 50% kunststofvezel en 50% houtvezel. Hierdoor lijkt de plank op hout, maar biedt het de voordelen van een kunststof vlonderplank. Dankzij het kunststof materiaal vereist de plank weinig onderhoud.

Voor meer info over composiet vlonderplanken, klik hier.