Welk internetabonnement kies ik?

Aangeboden door: dealmobiel.nl

Op zoek naar een nieuw internet abonnement? Tegenwoordig zie je door alle opties de bomen in het bos niet meer. Welke snelheid moet je hebben en ga je voor glasvezel of kabel? In dit artikel leg ik je alle opties uit.

Welke internet mogelijkheden zijn er?

Er zijn verschillende Wifi opties die je kunt kiezen. Internet vergelijken doe je in Nederland onder de volgende opties: Glasvezel internet, kabelinternet en DSL internet. DSL heeft meerdere varianten, dit zijn ADSL, ADSL2, VDSL en VVDSL. De connectie ontstaat via een koperlijn. Glasvezel wordt steeds populairder, bij glasvezel wordt data verzonden via haarfijne vezel van glas. Hiermee kunnen signalen betrouwbaar over grotere afstanden worden vervoert. Kabel internet is al een oudje, dit is al sinds 1995 mogelijk in Nederland. Breedband internet wordt geleverd via het kabeltelevisienetwerk. 

Kabel internet is over het algemeen sneller dan ADSL internet. Maar dit is nog niets vergeleken met glasvezel. Dit is op dit moment het snelste internet. Het nadeel van glasvezel is dat jouw regio een glasvezelnetwerk moet hebben. Dit is nog niet overal het geval. De verwachtingen zijn wel dat dit snel overal toegankelijk is.

Internet only, internet en tv of alles in 1

Je hebt ook nog de keuze uit verschillende pakketten. Hierin wordt er onderscheid gemaakt tussen Internet only, Internet & tv en alles in 1. Die eerste twee spreken voor zichzelf. Bij een alles-in-1 pakket gaat het om internet, vast bellen en televisie aansluiting en ontvangst. Tegenwoordig zijn er steeds minder mensen die nog gebruik maken van vast bellen, velen gebruiken hun mobiele telefoon. Als je nog wel gebruik maakt van vast bellen dan ben je waarschijnlijk het goedkoopste uit met een alles in 1 abonnement. Hierin ontvang je een soort van combinatieprijs die goedkoper is dan wanneer je de losse abonnementen afsluit. Het ligt er natuurlijk aan wat jouw persoonlijke wensen zijn. wanneer jij alleen op zoek bent naar internet dan kies je vanzelfsprekend voor een internet only abonnement. 

Internet vergelijken

Om te voorkomen dat je overhaast de verkeerde keuze maakt is het verstandig om de verschillende opties te vergelijken. Dit kan gemakkelijk met de vergelijkingstool op dealmobiel.nl Deze zorgt ervoor dat je op een gemakkelijke manier kunt vergelijken. Hierin hebben we het streven dat jij binnen één minuut het beste sim only abonnement kunt vinden. Vul gemakkelijk jouw gewenste upload- en downloadsnelheid in en je ontvangt gelijk de beste opties. Deze kun je vervolgens sorteren op prijs.