AL-KO disselslot kopen

Aangeboden door: aanhangwagendirect.nl

Wil jij graag binnenkort een disselslot kopen voor je AL-KO koppeling? Een goed slot kopen voor je caravan of aanhangwagen is helemaal geen gek idee. Het zou namelijk erg vervelend zijn wanneer jouw aanhanger of caravan bijvoorbeeld op vakantie gestolen wordt. Disselsloten heb je in vele soorten en maten.

Ben je benieuwd welke disselsloten voor jou de beste keuze zijn? In deze blog vertellen we je meer over de meest bekende soorten AL-KO disselsloten. Zo heb jij straks een beter idee welke disselsloten voor jou geschikt zijn.

Compact Eagle SCM-disselsloten

De Compact Eagle disselslot is uitsluitend geschikt voor AL-KO koppelingen. Op het eerste gezicht ziet deze disselslot er zeer robuust uit en komt in een prachtige luxueuze opbergkoffer. Dit disselslot dien je aan de voorkant van het handvat van een geremde AL-KO koppeling te monteren. Het Compact Eagle disselslot voorkomt dat de hendel van de koppeling omhoog gedaan kan worden en zo de aanhanger kan aankoppelen of ontkoppelen. Het is wel belangrijk om te weten dat deze Compact Eagle disselslot echt alleen geschikt is voor geremde AL-KO koppelingen. Deze disselsloten zijn dus niet passend op ongeremde koppelingen. Dit disselslot is te gebruiken voor de volgende AL-KO koppelingen: AK10, AK300, AK160-A ,AK160-B, AKS160, AKS1300 (stabilisatorkoppeling,) AKS2004 (stabilisatorkoppeling) en de AKS3004 (stabilisatorkoppeling). Hij is niet geschikt voor AL-KO AK161 en AL-KO AK270 koppelingen. Daarnaast is de Compact Eagle disselslot SCM gekeurd. Als je aanhanger toch gestolen wordt, dekt de verzekering de schade.

Safety compact disselsloten

Ben je op zoek naar AL-KO disselsloten geschikt voor AL-KO AK161 en AL-KO AK270 koppelingen? Dan is de safety compact disselslot een mooie optie. Dit SCM gekeurd cilinder disselslot is inclusief een safety-ball. AL-KO safety disselsloten kan je ook gebruiken tijdens het rijden. Dit is uiteraard wel zo handig. Daarnaast kan je ook nog een DoubleLock Type B Fixed Lock overwegen. Deze zijn geschikt voor geremde AL-KO koppelingen met 2 horizontale M12 bouten (50 mm h.o.h afstand). Zorg er ook altijd voor dat je regelmatig een disselslot goed invet met bijvoorbeeld WD40. Zo maak je stroef lopende onderdelen weer lekker soepel en reinigt en beschermd het je disselslot ook goed.

Overige AL-KO disselsloten

Wil je wellicht toch wat een kleiner gangbaar slot kopen? Dan is er bijvoorbeeld een AL-KO beugelslot of steekslot. Een origineel steekslot voor AL-KO koppelingen kun je zowel aan als afgekoppeld gebruiken. Deze steeksloten zijn geschikt voor AL-KO AK301 en AL-KO AK351 koppelingen. Daarnaast kun je ook nog een trekhaak safetybal gebruiken om. Deze kunststof kogel kan je gebruiken voor overdeksloten om ontkoppelen te blokkeren. Ze worden vaak gebruikt bij het parkeren van de aanhanger.

Meer weten over AL-KO disselsloten?

Enthousiast geworden over AL-KO disselsloten, maar weet je niet zeker welk disselslot aanhanger precies passend is op jouw AL-KO koppeling? De AL-KO disselsloten van aanhangwagendirect zijn een echte aanrader. Deze disselsloten zijn van goede kwaliteit en daarnaast helpen ze je graag verder door middel van een geheeld vrijblijvend advies. Je kunt ze eenvoudig bereiken via mail, telefoon, Whatsapp en via de chat.