Bakkerij By Boonstra en Keurslager Zijlstra introduceren de Feanster snack

De versspecialisten Bakkerij By Boonstra en Keurslager Zijlstra hebben de handen ineengeslagen en de Feanster snack geïntroduceerd.

Roel Boonstra en Eduard Zijlstra werkten in 1987 als respectievelijk zelfstandig bakker en slager in De Versmarkt aan de Sieversstraat. Al snel vonden ze herkenning bij elkaar door de passie en bevlogenheid voor hun ambacht.

Het duurde ook niet lang voordat Zijlstra het vlees voor de saucijzenbroodjes en vleeswaren voor de belegde broodjes ging leveren aan Boonstra. ,,Een kwaliteitsbroodje verdient namelijk kwaliteitsbeleg.” Om dezelfde reden verzorgt Boonstra de broden en baguettes voor de barbecueboxen van Zijlstra.

In 1997 verhuisde Zijlstra naar het pand aan de Pleinweg en vijf jaar geleden vestigde Bakkerij By Boonstra zich twee panden verderop, waardoor de bakker en slager vaker samen optrokken.

Gedreven en innovatief

‘Gedreven’ en ‘innovatief’ zijn woorden die Boonstra en Zijlstra goed omschrijven. Zo is Boonstra altijd bezig met productverbetering en ontwikkeling. ,,In een gesprek met Eduard Zijlstra vroeg ik mij spontaan af hoe een product wat we samen zouden ontwikkelen, eruit zou zien.”

Zijlstra opperde om iets met zijn zelfgemaakte pulled pork te doen. ,,Dat is langzaam gegaard en heerlijk gekruid”, aldus Zijlstra, die zegt ook zelf graag nieuwe smaken te ontwikkelen.

Boonstra zegt dat hij al snel tot de conclusie kwam om de pulled pork op  een broodje van gerezen bladerdeeg, croissantdeeg genoemd, te doen. De deeg zelf maakt de bakker met de hand. ,,Al onze proefpersonen waren laaiend enthousiast en de broodjes vliegen warm en koud al over de toonbank.”

Zijlstra: ,,Lekker samen eten zorgt voor verbinding en verbroedering. Dit resultaat van twee ondernemers uit It Fean is daar een perfect voorbeeld van. Het beste van twee ambachten is bij de Feanster snack samengekomen en is bij Bakkerij By Boonstra en bij Keurslager Zijlstra verkrijgbaar.”