FOTO'S | Leden Scouting Polaris zes dagen lang op plateau om geld in te zamelen voor door wateroverlast getroffen wederopbouw scoutingterreinen in Limburg

Vijf leden van de Stam van Scouting Polaris uit Heerenveen zitten tot maandag 1 augustus 22.00 uur op een aantal meters hoog plateau op parkeerterrein p8, waar de scouting haar onderdak heeft.

De Stam, officieel roverscout, is een speltak voor leden van 18 tot en met 21 jaar. Vanwege de coronatijd hebben de leden besloten om hun zomerkamp op het eigen scoutingterrein te houden.

,,Ons idee was altijd al om een keer op hoogte te leven zonder de grond aan te raken, aangezien wij op ons eigenterrein al het materiaal tot beschikken hebben kon dit project plaatsvinden. Om het voor ons zelf moeilijk te maken hebben wij samen besloten de grond voor zes dagen niet aan te raken”, zegt Menno Hoekstra namens Scouting Polaris.

De groep begon op vrijdag 23 juli met bouwen en ging op maandag 26 Juli om 22.00 uur omhoog.

Hoekstra: ,,Het evenement vond in eerste instantie plaats voor ons eigen plezier. Maar door de ramp in Limburg hebben wij besloten om er een goed doel aan te hangen en dat is geld inzamelen voor de wederopbouw van scoutingterreinen in Limburg. Daarnaast willen wij graag andere scoutinggroepen motiveren om het zelfde te doen.”