FRB Fotografie start met cursussen in Heerenveen, Jubbega en Akkrum

FRB Fotografie start binnenkort met cursussen in MFA De Spil in Heerenveen, MFC De Kompenije Jubbega en in Akkrum.

De docenten zijn Roland Bouma en Greetje Keuning van FRB Fotografie. Om de mooiste foto’s te maken, leren cursisten onder andere de camera handmatig in te stellen. Daarnaast worden cursussen fotobewerking gegeven.

De lessen vanaf maandag 20 september om de twee weken gegeven in Jubbega en vanaf woensdag 29 september in Heerenveen. In overleg kan bij verhindering in principe een les in een andere cursusgroep gevolgd worden. Voor de locatie en lesperiode in Akkrum kan contact worden opgenomen met FRB Fotografie.

,,Velen fotograferen met hun camera op de automaat. Deze laat echter maar een fractie zien van wat mogelijk is”, aldus de trainers Bouma en Keuning. ,,Allerlei handmatige instellingen van het toestel leiden tot fraaiere en krachtiger resultaten. Hiervoor is het nodig dat je je camera begrijpt en beheerst.”

Theorie en cursusboek

In iedere les wordt theorie behandeld. Om de informatie thuis na te kunnen lezen krijgen de deelnemers een cursusboek. Daarnaast zijn er tal van praktijkoefeningen.

Het huiswerk bestaat uit te maken foto’s. De cursisten krijgen daarop tijdens de les persoonlijk opbouwende reacties.

Na de basiscursus is specialisatie mogelijk in richtingen als: portret en model, landschap en natuur en onder andere macrofotografie.

Meer informatie is te krijgen via www.frbfotografie.nl en via 06-15492275.