Hoe kunt u een voordelige scooterverzekering afsluiten?

Aangeboden door: Diks verzekeringen

Na het aankopen van een scooter, is het verstandig om deze meteen in de verzekering te zetten. Het is illegaal om op de openbare weg te rijden met een scooter die niet verzekerd is. Er zijn diverse verzekeringen die aangesloten kunnen worden op de scooter, van basisverzekeringen tot uitgebreidere verzekeringen.

Voordelige scooterverzekering afsluiten is afhankelijk van de uitbreiding van de verzekering waarvoor gekozen wordt. Op de website van Diks verzekeringen is er de mogelijkheid om verschillende scooterverzekeringen met elkaar te vergelijken. Door verzekeringen met elkaar te vergelijken, kan er voorkomen worden dat er te veel betaald wordt voor een verzekering.

Een voordelige scooterverzekering afsluiten is niet hetzelfde als de brommerverzekering

Er is een verschil tussen de scooterverzekering en de brommerverzekering. Een scooterverzekering, ook wel bromfietsverzekering, is een verzekering voor de gemotoriseerde tweewieler genaamd scooter. Een brommerverzekering is bedoeld voor de brommer. Dit is een rijdende tweewieler die sneller dan 45 kilometer per uur kan rijden. Voor zowel de scooter als voor de brommer is de bestuurder verplicht om in bezit te zijn van het brommerrijbewijs. Heeft de bestuurder een autorijbewijs, mag de bestuurder op beide voertuigen rijden. Om de twee voertuigen van elkaar te onderscheiden, zijn de verzekeringen aangepast op de verschillen van elkaar. De scooter gaat minder hard dan de brommer, waardoor een helm verplicht is op de brommer. Ook verschillen de kentekens van elkaar. De prijs van de verzekering kan van elkaar afwijken door de kleine verschillen. Het is daarom belangrijk om de juiste verzekering af te sluiten op het voertuig dat verzekerd moet worden. Op de website van Diks verzekeringen is een overzicht te vinden met de verschillende voertuigen die verzekerd kunnen worden. De voertuigen die verzekerd kunnen worden zijn:

  • Particulieren
  • Bedrijfswagens
  • Speciale voertuigen
  • Woningen

Door brommerverzekering online vergelijken, kan er een goed overzicht komen van verzekeringen die het best aansluiten op een brommer. Dit kan ook worden gedaan voor de scooter. Door de verzekeringen met elkaar te vergelijken kan de juiste verzekering worden aangesloten op het rijtuig. Onlinewebsite kunnen ook beter een verzekering op maat maken op het voertuig dat verzekerd moet worden. Hierdoor kan de bestuurder geld besparen op lange termijn.

Schadevrije jaren hebben invloed op de premie

Door tijdens het rijden geen schade te maken, kan een bestuurder schadevrije jaren opbouwen. Wanneer er schade wordt gereden, kan het gevolgen hebben op de premiekorting die de bestuurder kan ontvangen bij de verzekering. Verzekeraars hebben het vertrouwen in de bestuurder die hoge schadevrije jaren heeft. De schadevrije jaren worden geregistreerd op de naam van de bestuurder en wordt aan de persoon verbonden. Verzekeraars kunnen zelf de hoogte bepalen van de premiekorting die gegeven wordt. Hierdoor is het belangrijk om scooter- en brommerverzekering online te vergelijken met elkaar. Kiest de bestuurder ervoor om de verzekering van het voertuig stop te zetten, blijven de schadevrije jaren 3 jaar geldig. Schadevrije jaren worden vastgesteld per jaar en kan niet worden om gerekend tot dagen of maanden. Schadevrije jaren heeft invloed op de voordeligheid van de scooter- en brommer verzekering.

Wil je voordelig een scooterverzekering afsluiten, dan ga je naar Diks verzekeringen voor een overzichtelijke vergelijking en voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden. Je stapt dan zorgeloos op je scooter waar je optimaal gebruik van maakt.