FOTO'S | Cultuurseizoen gemeente Heerenveen van start met nieuw Cultuurplein(festival)

Wethouder Hedwich Rinkes heeft zaterdag bij Museum Heerenveen de openingshandeling verricht van het nieuwe Cultuurplein(festival), waarmee het culturele seizoen is geopend in de gemeente Heerenveen.

Na de feestelijke openingshandeling fietste Rinkes samen met Geert Dijkstra, directeur van het Posthuis Theater, een stukje mee van een van de vier cultuurroutes die konden worden afgelegd.

Het Cultuurplein(festival) betreft een samenwerking tussen de stuurgroep van de culturele partners: Museum Heerenveen, Bibliotheken Mar en Fean, Ateliers Majeur en het Posthuis Theater. Zij hebben voor de komende vijf jaar het gezamenlijke nieuwe Cultuurplein(festival) op de agenda gezet. Het de bedoeling om het evenement jaarlijks tegelijkertijd met Open Monumentendag te houden.

Bij het zijn festival waren er vier fietsroutes, die ook per auto konden worden afgelegd, langs de diverse hoogtepunten in de gemeente zoals: monumenten, openbare kunstwerken, galerieën en optredens. 

De routes waren geïnspireerd op Regio Heerenveen ’n Gouden Plak en bestaan uit de routes: ‘Waterrijk’, ‘Vorstelijk’, ‘Bruin Goud’ en ‘Centrum’.