FOTO'S | Vrouwen SC Heerenveen winnen overtuigend van VV Alkmaar

​Het was even spannend gister op het veld bij Udiros. Vrijwilligers trotseerden een enorme regenbui om de boarding van de sponsoren om het veld te hangen voor de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen.

Het onweer wat erbij kwam maakte het onveilig en zorgde er ook nog voor dat het nog twijfelachtig was of de wedstrijd door kon gaan.

Gelukkig herstelde het weer zich en was het een heerlijke windstille nazomeravond op sportpark Udiros. Er stroomde langzaam wat publiek binnen en na het volkslied klonk om 19.30 het startschot van de wedstrijd SC Heerenveen Vrouwen tegen VV Alkmaar.

Alkmaar had drie speelsters mee die afkomstig zijn bij sc Heerenveen Vrouwen. De wedstrijd begint wat tam, de bal gaat wat heen en weer tussen beide ploegen en er zijn beide zijden weinig gevaarlijk situaties. In de 17de minuut krijgt SC Heerenveen Vrouwen een hoekschop.

Deze wordt genomen door Eef Kerkhof en in het doel gekopt door Roos van der Veen. Het is 1-0. In de 37ste minuut krijgt de aanwinst Chimera Ripa, die van vv Alkmaar komt, de bal in de zestien.

Kristen Mc Farland zorgt voor ruimte door haar vrouw goed te verdedigen. Ripa speelt de bal rustig uit en maakt de 2-0 door de benen van de keeper van vv Alkmaar.

Vlak voor rust in de 43ste minuut komt de stand nog op 3-0, na een voorzet op Zoï van de Ven maakt zij de goal met een mooi lobje over de keeper heen. In de tweede helft vallen geen doelpunten meer.

Er volgen nog wel een paar kansen, maar echt spannend was het niet meer. Keeper Claire Dinkla stond stevig in de goal en kwam een paar keer goed uit of liet de bal goed gaan naast de goal. Woman of the match was Dana Phillopo.

Kristen McFarland maakte haar debuut. Het is de tweede Amerikaanse speelsters die de SC Heerenveen Vrouwen komt versterken. Deze atletische speelsters is overgekomen van Florida State University, waar ze afgelopen seizoen de finale speelde in de NCAA women soccer D1.

Na de 2-2 vorige week bij Feyenoord, nu drie punten in de pocket. Alkmaar is bij tijd en wijle een onvoorspelbare tegenstander. sc Heerenveen Vrouwen bleef gefocust en stabiel, de terechte winnaar vanavond. De kop is eraf.

De volgende thuiswedstijd speelt SC Heerenveen Vrouwen op 1 oktober om 19.30 tegen PEC Zwolle. Voor de vrouwen de noordelijke derby. Publiek is welkom.

(Tekst Jessica Roosenburg)