FOTO'S | Basisschool De Buitenkans kent primeur met plaatsing korfbalpaal rondom promotiecampagne KV Heerenveen

Bij basisschool De Buitenkans is dinsdag in het kader van een korfbalpromotie van KV Heerenveen een korfbalpaal geplaatst. Daarnaast krijgen alle basisscholen uit Heerenveen deze week een korfbal om ze op de hoogte te brengen van de campagne.

Als een school meedoet aan de campagne, dan zorgt KV Heerenveen ervoor dat er ook een korfbalpaal geplaatst wordt op het schoolplein. ,,De korf is zodanig bevestigd dat deze er niet door vandalen kan worden afgehaald, zo kan er dus ook buiten schooltijd gekorfbald worden.”

Het plaatsen van de korfbalpaal gaat gepaard met een korfbalclinic voor alle leeftijdsgroepen, waarbij naast korfbal in het algemeen ook uitleg wordt gegeven over de spellen die iedereen kan spelen bij de nieuwe korfbalpaal. 

Centraal staat verder ‘2x2 korfball’. Tijdens het EK korfbal dat in 2019 in Heerenveen plaatsvond is dat geïntroduceerd. Aan de hand van een QR-code kan iedereen via zijn of haar mobiele telefoon uitlegvideo’s bekijken over het spel en het daarna zelf spelen.

De campagne is mede mogelijk gemaakt met financiële steun vanuit het Jan Roelof Geertsma-fonds. Dat Friese fonds heeft zich onder andere ten doel gesteld om financiële bijstand te verlenen aan sportverenigingen in Friesland.