SC Heerenveen opent naar Riemer van der Velde en Foppe de Haan vernoemde tribunes

De naar de clubiconen Riemer van der Velde en Foppe de Haan vernoemde tribunes worden zondag 26 september officieel geopend voorafgaand aan de wedstrijd SC Heerenveen tegen FC Twente.

De west- en oosttribune worden dan omgedoopt in respectievelijk de Riemer- en Foppe-tribune. 

Van der Velde (80) was van 1983 tot 2006 voorzitter van de Friese club en daarna zat hij enkele jaren in de raad van commissarissen. Als scout en klankbord voor de directie bleef de erevoorzitter ook daarna nog actief voor ‘zijn’ club.

De Haan (78) was drie periodes hoofdtrainer van Heerenveen. Tijdens het seizoen 2015-2016 zat de oud-bondscoach van Jong Oranje voor het laatst op de bank bij Heerenveen. Hij was daarna assistent van Sarina Wiegman bij de Nederlandse voetbalsters op het gewonnen EK van 2017.

Supporters van Heerenveen hadden voorgesteld om tribunes in het Abe Lenstra-stadion te vernoemen naar de twee clubiconen. Het was eerst de bedoeling om dat te doen tijdens het afgelopen jubileumseizoen van de 100-jarige club, maar vanwege de coronapandemie moesten de tribunes afgelopen jaar vrijwel leeg blijven. 

Nu de supporters dit seizoen weer het stadion in mogen, gaat het er alsnog van komen.