FOTO'S | Dames Red Hat Society uit heel Nederland actief op golfdag in Heerenveen

Leden van de Red Hat Society (RHS) uit heel Nederland hebben vrijdag meegedaan aan een golfdag in Heerenveen. De opening werd verricht door burgemeester Van der Zwan, die de eerste bal sloeg.

Hieronder een door de Famkes van Het Friesche Haagje zelf geschreven verslag.

Burgemeester Tjeerd van der Zwan opende de golfdag wederom wederom op zijn enthousiaste authentieke wijze en zette daarmee de uitbundige toon van de dag.

Van der Zwan memoreerde voor de vijfde maal aan te treden bij een activiteit van de Famkes van Het Friesche Haagje voor een opening of een onthulling en het iedere keer weer een feest te vinden. Tevens heeft Van der Zwan de Red Hat Ladies een interessante uitleg gegeven over het ontstaan en gebruik van de ambtsketen.

Rood getooide dames uit het hele land hebben zich, mét de Famkes uit Heerenveen, tussen al hun vrolijke gekwetter van de sportieve kant laten zien tijdens de clinic of bij de 9 of 18 holes wedstrijd.

Tevens is er uitgebreid geshopt in het clubhuis bij, naast de gebruikelijke golfkleding, stands met roodpaarse kleding, hoeden, sieraden, tassen en andere accessoires. 

Een dag met letterlijk een gouden randje, want de weergoden zijn de dames zeer gunstig geweest: de nazit, prijsuitreiking én de damescue hebben heerlijk op het terras plaats gevonden.

De Famkes van het Friesche Haagje hebben deze landelijke dag drie keer georganiseerd. De eerste maal ik 2010, vervolgens in 2016 en nu dit jaar. Tussen 2016 en 2021 heeft de dag elders geen doorgang kunnen vinden, maar nu ziet de toekomst er op dit fleurige vlak weer gunstig uit: het chapter Simply Red uit Grou gaat volgend jaar deze dag op de golfbaan in Leeuwarden vieren. Tevens hebben de Fire Ladies uit Stadskanaal zich garant verklaard voor de organisatie in 2023!

Naast golfbaaneigenaar Andor de Geer, Golfpro Tineke van der Wal en Ruben Dijkstra van Golfbar Mulligan hebben 11 andere Heerenveense ondernemers bij gedragen aan het succes van deze RHS dag.

Nadere informatie omtrent de sponsoren en info- en beeldmateriaal van de dag is te zien op de website van de Famkes van Het Friesche Haagje: www.hetfrieschehaagje.nl.