FOTO'S | SC Heerenveen Vrouwen verdelen punten met PEC Zwolle

Het klonk zo mooi, de Noordelijke derby en een thuiswedstrijd tegen de koploper PEC Zwolle. PEC Zwolle die verrassend bovenaan staan bij de vrouwen en verrassend onderaan bij de mannen.

Er was al vroeg in de middag veel activiteit op het Skoatterwâld, de thuisbasis om wedstrijden te spelen voor de sc Heerenveen Vrouwen. Na een lange afwezige periode vanwege Corona. Er werd een cameraplatform gebouwd, want ESPN filmt tegenwoordig ook de wedstrijden van de vrouwen. En een groep vrijwilligers was druk bezig om de reclameboarding in de regen op te bouwen.

De opstelling van de sc Heerenveen Vrouwen bleef lange tijd uit. Er zijn veel blessures en ook nu was het tot het laatste moment spannend wie wel of niet ging spelen. Even voor 19.30 galmt het Fryske Folksliet uit de speakers en staan de speelsters in de regen klaar op de strakke grasmat van Skoatterwâld.

De wedstrijd begint tam, het balbezit gaat over en weer. Dan gebeuren er paar spannende dingen achterelkaar. Een hoekschop van PEC Zwolle wordt weggekopt door Elze Huls, er volt een schot op de lat en dan in de 20ste minuut is er een uithaal van Marushka van Olst en de bal vliegt via de paal het doel in. Het is 0-1 voor PEC Zwolle en dat blijft het tot de 87ste minuut. Dan is er een hoekschop voor de sc Heerenveen Vrouwen en talent Chimera Ripa maakt daaruit de 1-1. In de tweede helft zat veel meer energie en waren er meer kansen. In de 89ste minuut zit iedereen nog even op het puntje van de stoel, want er is een enorme kans op 2-1. Nikée van Dijk schiet helaas ver over de goal. Eindstand 1-1, de punten blijven verdeeld!

De boardingsbouwers veranderen in boardingafbrekers en werken nog even door. De volgende thuiswedstijd speelt sc Heerenveen Vrouwen op 15 oktober om 19.30 tegen Excelsior. Publiek is welkom.

(Tekst Jessica Roosenburg)