Vliegende start voor Trampoline School Heerenveen bij plaatsingswedstrijden richting NK

Op weg naar het Nederlands kampioenschap trampolinespringen voor clubteams in de eerste- en eredivisie is zaterdag in Oss de eerste landelijke plaatsingswedstrijd gehouden. Namens TSH kwamen zeven springers in actie. Door de coronatijd was dit voor de meeste springers de eerste wedstrijd in ruim anderhalf jaar tijd. Hieronder een door TSH zelf geschreven verslag.

In de 1e divisie senior dames sprongen Denise Prak en Jessica Bogaards een strakke en stabiele wedstrijd. Denise werd hiermee 10e en Jessica behaalde zelfs de 2e plaats en mocht een zilveren medaille mee naar huis nemen. Een knappe prestatie van beide dames in het grote deelnemersveld. Denise en Jessica vormen een team samen met Marjolein Dijkman van TV ACTIEF. Normaliter bestaat een team uit vier sporters, waarbij de beste drie scores tellen. Extra spannend dus voor de dames, omdat hierdoor minder ruimte was om foutjes te maken. Uiteindelijk eindigt het 1e divisie team van TSH op een mooie tweede plaats. In totaal deden twaalf teams mee in deze klasse. 

In de eredivisie sprongen vijf sporters van TSH. In de vroege ochtend sprong de 11-jarige Brent de Vries zijn eerste wedstrijd in de eredivisie (jeugd I jongens). Hij sprong een stabiele wedstrijd en dit werd beloond met een gouden medaille. Ook de 16-jarige Fabiënne Vogel (junior meisjes) moest vroeg in actie komen en sprong al haar oefeningen netjes uit. Dit was genoeg voor een 5e plaats in het individuele klassement met sterke deelnemers. Later op de ochtend was het de beurt aan de 12-jarige Mees Wink. Hij springt in de categorie jeugd II jongens, maar door het kleine aantal deelnemers werd deze categorie samengevoegd met de junior jongens (t/m 17 jaar). Hij springt zijn oefening met nieuwe sprongen en combinaties uit, maar door een foutje in een van de andere oefeningen was zijn kans op een podiumplaats helaas verkeken. Hij eindigt op een 5e plaats. Ook voor Mees was het de eerste wedstrijd in de eredivisie en hij kan zeker trots zijn op het resultaat. De 12-jarige Makenzie Meuleman springt ook haar eerste eredivisiewedstrijd in de samengevoegde klasse jeugd I en II meisjes. Makenzie springt een nieuwe oefening en waar dit de eerste ronde misgaat, lukt het haar de tweede oefening wel om het uit te springen. Zij eindigt uiteindelijk op een 6e plaats. Tot slot sprong de ervaren Daan Bergsma zijn wedstrijd in de categorie senior heren. Voor Daan was dit de eerste wedstrijd sinds het junioren WK in 2019 in Tokyo. Daan laat het publiek genieten van een fenomenale netheidscore en springt bovendien een aantal nieuwe sprongen in zijn oefening. De aankomende weken zal Daan zijn oefeningen weer uitbouwen naar een hogere moeilijkheid. Hij eindigt in het individuele klassement op een 4e plaats. Het eredivisieteam van TSH, bestaande uit de bovengenoemde springers eindigt op een vierde plaats. In totaal springen tien teams mee in de eredivisie. 

Deze wedstrijd was een mooie start van het seizoen, waar veel nieuwe dingen werden laten zien maar ook zeker nog ruimte is voor verbeteringen voor de rest van het seizoen. Fabiënne, Mees, Brent en Makenzie zullen eind november in actie komen op het jeugd WK in Azerbeidzjan en konden deze wedstrijd gebruiken om weer in het wedstrijdritme te komen. Over twee weken zal de tweede plaatsingswedstrijd plaatsvinden en dan weten we welke teams zich zullen plaatsen voor het NK. Tot dusver zijn beide teams van TSH nog in de race voor een plaats op het NK clubteams dat op 11 december zal plaatsvinden in Oss.