FOTO'S | TSH Heerenveen haalt op weg naar OS 2028 ongeveer 4000 euro op bij instuif en galadiner

Trampolinevereniging TSH heeft zondag tijdens een sponsormiddag ongeveer 4000 euro opgehaald voor het sportprogramma tot aan de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles.

Bij het evenement was er niet alleen een instuif in Sportstad Heerenveen voor verenigingen en basisscholieren waaraan ongeveer zeventig kinderen meededen, ook vond een galadiner plaats waarbij ongeveer zestig personen aanschoven. 

Met de 8500 euro die TSH in totaal wil ophalen, kunnen de vier junior trampolinespringers Fabiënne Vogel, Mees Wink, Makenzie Meuleman en Brent de Vries zich voorbereiden op het eerstvolgende wereldkampioenschap trampolinespringen, dat 25 tot en met 28 november in Baku (Azerbeidzjan) wordt gehouden. Een week eerder springen de senioren al hun wedstrijden. Claudia de Graaf gaat mee als coach.

,,Het bedrag dat nu is opgehaald kan nog verder oplopen door onder andere inkomsten uit een verloting. ,,Het was de eerste keer dat we zoiets hebben gedaan en kunnen het meer dan geslaagd noemen. Waarschijnlijk komt er op den duur wel een vervolg”, zegt TSH-trainster Kirsten Kappetein

Gezamenlijk  plan

Op weg naar de OS heeft TSH samen met de trainers van alle grote clubs en in samenwerking met de landelijke commissie van de gymnastiekunie KNGU een plan geschreven over hoe zij zich gaan voorbereiden. Zo moet worden meegedaan aan EK’s en WK’s. 

Kappetein: ,,En dat kost geld en dat heeft TSH nu niet en daar is de organisatie zelf ook wel een beetje verantwoordelijk voor. We hadden in 2016 ook wel gewoon pech met tegenvallende prestaties. Mede daardoor waren we niet alert genoeg om de financiële steun vanuit NOC*NSF en de KNGU te behouden.”
De situatie waarin de trampolinespringers niet automatisch meer op financiële bijdragen kon rekenen, heeft trampolinespringend Nederland wakker geschud. ,,Om aan wedstrijden mee te kunnen doen, heb je zo’n 2500 euro nodig. Per persoon”, licht Kappetein toe. ,,Voor wedstrijden geldt een eigen bijdrage, maar je moet ook kleding kopen, reizen naar het toernooi, allemaal dat soort kosten.”
Met de 8500 euro die TSH wil op halen, kunnen de vier junior trampolinespringers Fabiënne Vogel, Mees Wink, Makenzie Meuleman en Brent de Vries zich voorbereiden op het eerstvolgende wereldkampioenschap trampolinespringen, dat 25 tot en met 28 november in Baku (Azerbeidzjan) wordt gehouden. Een week eerder springen de senioren al hun wedstrijden. Claudia de Graaf gaat mee als coach.