FOTO'S | Wim Swart ontvangt Regenboogprijs tijdens hijsen regenboogvlag in Heerenveen

Wim Swart heeft maandag de Regenboogprijs gekregen uit handen van de Stichting Regenboogbelang Heerenveen (RBH). Dat gebeurde bij het hijsen van de regenboogvlag bij Crackstate in Heerenveen.

De Regenboogprijs wordt sinds 2020 uitgereikt aan een initiatief of persoon die heeft bijgedragen aan de acceptatie en het bespreekbaar maken van LHBTI+ onderwerpen in de gemeente Heerenveen. Wim Swart kwam op latere leeftijd uit de kast en heeft ervaren hoe het is om zijn gevoelens jarenlang weg te stoppen. 

Landelijk werd Swart bekend door zijn deelname aan het televisieprogramma ‘Waarheen, Waarvoor?!’ van Gerard Joling en Gordon, waarin hij openlijk zijn geaardheid deelde. ,,Zijn verhaal was voor velen een inspiratie, zo bleek uit de vele positieve reactie die hij ontving”, aldus het RBH.

Swart zegt wil graag een voorbeeld te willen zijn en de taboesfeer en vooroordelen te willen doorbreken. Zo zette hij zich de afgelopen jaren in voor meer kleur in de regenbooggemeente Heerenveen en vooral in het leven van lhbti-ouderen. 

Van maandag 11 tot en met zondag 17 oktober zijn er diverse activiteiten tijdens de Regenboogweek Heerenveen, die steevast begint met het hijsen van de regenboogvlag. 

Voor het hele programma zie www.rbh.frl.