Sint Thomaskuiertocht in omgeving tweelingdorpen Oude- en Nieuwehorne gaat door. Ook wedstrijd klokluiden

De Sint Thomaskuiertocht in de omgeving van de tweelingdorpen Oude- en Nieuwehorne gaat dit jaar door en is op 30 december. Aan de vorige editie in 2019 deden ruim duizend wandelaars mee. In 2020 verviel het evenement vanwege de coronatijd.

De te wandelen routes zijn 5, 10, 15 en 25 kilometer lang en gaan door een afwissend landschapen gaan ook over onverharde paden. Daarnaast doen de langere routes ook Katlijk, Mildam, Bontebok, Jubbega of Oldeberkoop aan. 

Alle routes komen langs de klokkenstoel in Oudehorne, waar traditioneel van 21 december tot oudejaarsdag het Sint Thomasluiden plaatsvindt. Op de dag van de wandeltocht is er in de middag een wedstrijd klokkenluiden.

Randactiviteiten

Rondom de wandeling houdt de kuiercommissie ook kleine activiteiten, zoals muziek, theaterstukjes en een puzzeltocht voor kinderen. Daarnaast is er een fotowedstrijd en mogen honden mee, mits aangelijnd.

De inschrijving is in dorpshuis De Kiekenhof in Nieuwehorne. De deelnamekosten zijn 6 euro en bij vooropgave 5 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis meelopen.

Voor meer informatie en opgave kan gemaild worden naar st.thomaskuiertocht@gmail.com.

Lees ook: FOTO’S | ‘Natte editie Sint Thomaskuiertocht de moeite waard’