Stichting Historie Heerenveen opent komende week nieuwe werk- en ontmoetingsruimte

De stichting Historie Heerenveen opent op zaterdag 23 oktober in het bijzijn van genodigden haar eigen werk- en ontmoetingsruimte.

De stichting is voortaan gehuisvest in de voormalige opslagruimte van de ANWB-winkel in de Heerenveense School aan de Minckelersstraat 11. De opening van het nu nog naamloze onderkomen wordt verricht door historicus en schrijver Bert Looper, tot 1 juli directeur van historisch centrum Tresoar. 

Voorheen was de stichting Historie Heerenveen die eerst bekend stond als de stichting Werkgroep oud-Heerenveen te gast in de bibliotheek van Museum Heerenveen in de Heerenveense School.

„Daar waren wij op dinsdagochtend bereikbaar voor publiek. Vanwege de coronamaatregelen kan dat nu niet, omdat het museum dicht is”, zegt woordvoerder Klaas Peereboom van de Stichting Historie Heerenveen.

Huren

In de nieuwe opzet huurt de Stichting Historie Heerenveen een ruimte van de Stichting Heerenveense School, die het pand exploiteert namens de gemeente Heerenveen. „Daardoor zijn wij niet meer afhankelijk van het museum en kunnen wij ook flexibeler mensen ontvangen”, zegt Peereboom.

De nieuwe locatie is tot stand gekomen dankzij subsidie van de gemeente Heerenveen, enkele gulle gevers en vrijwilligers die zich hebben ingezet tijdens de verbouwing.

Voor meer informatie zie historieheerenveen.nl.