Stichting Heart Pillow houdt open huis in Heerenveen

De Stichting Heart Pillow houdt zaterdag 30 oktober tussen 11.00 en 16.00 uur in ’t Skûtsje aan de Crackstraat 1 in Heerenveen een open huis om ‘oktober borstkankermaand’ af te sluiten en de Heart Pillows onder de aandacht te brengen.

Vrijwilligers knippen, vullen, naaien en pakken tijdens het open huis Heart Pillows in, waarbij bezoekers mogen meehelpen. Ook wordt voorlichting gegeven over de werking van de kussens en de stichting, die in 2019 is gestart in Heerenveen en ondertussen ongeveer drieduizend Heart Pillows heeft gemaakt en verspreid.

Heart Pillows zijn kussentjes die onder de oksel kunnen worden gedragen na operaties in het borstgebied, bijvoorbeeld een (preventieve) borstoperatie, maar bijvoorbeeld ook na longoperaties. De Heart Pillows geven ondersteuning en een prettige druk op de operatiewond waardoor zwelling en oedeemvorming wordt tegengegaan. 

De Heart Pillows worden gratis verspreidt via ziekenhuizen, fysiotherapie praktijken of rechtstreekse aanvragen van patiënten door heel Nederland. Ook kan een Heart Pillow als een cadeau, tegen een kleine vergoeding, worden besteld voor een vriend(in), familielid of collega.