Christel Koning: ‘Horecapubliek moet wennen aan polsbandjes, maar ziet voordelen in’

Het eerste weekend van toegangspolsbandjes bij de horeca in Heerenveen zit erop. ,,Het was onwennig in het begin voor de bezoekers, maar ze zagen wel de voordelen in, zoals overal binnen kunnen komen.”

Dat zegt Christel Koning, voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Heerenveen. ,,Ook voor de horeca is het polsbandje erg plezierig. Nu hoeven zij net als eerder het geval was alleen een ID-kaart te controleren vanwege de leeftijdsgrens. Want een polsbandje kun je niet alleen krijgen als je coronaproof bent, maar ook oud genoeg bent om de horeca in te mogen. Dat voorkomt ook discussies aan de deur.”

De polsbandje zijn op vrijdag van 17.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 22.00 uur op te halen op de Overkluizing. Wel is ondertussen overlegd of de ophaaltijd tot 23.00 uur kan worden opgerekt, zodat mensen die laat op de avond alsnog even op stap willen ook een polsbandje kunnen ophalen.

,,Voorlopig blijft de tijd ongewijzigd. Daarnaast zijn de polsbandjes niet nodig van zondag tot en met donderdag”, zegt Koning.

Voor het ophalen van een polsbandje is een QR-code nodig. Mocht die het niet doen of iemand heeft deze niet, dan is nabij het ophaalpunt een coronasneltest mogelijk. 

,,Zo heb je, mits je negatief bent, binnen een kwartier toch jouw polsbandje. Hierin is de gemeente uniek”, aldus Koning.