Sporthartvereniging Trim je Mee uit Heerenveen bestaat veertig jaar. 'Ontstaan vanuit samenwerking met ziekenhuis Tjongerschans'

Sporthartvereniging Trim je Mee bestaat veertig jaar. De vereniging richt zich op iedereen die woonachtig is in het verzorgingsgebied van ziekenhuis Tjongerschans uit Heerenveen en die onder begeleiding meer wil bewegen.

Trim je Mee ontstond op 23 oktober 1981 in samenwerking met Tjongerschans en werd destijds opgericht als sportvereniging voor (ex-)hartpatiënten. De initiatiefnemers waren de specialist Leeuwenburg fysiotherapeut Han Helmink.

Sinds de oprichting wordt onder leiding en toezicht van sportleiders vriendschappelijk gesport. Alle sporturen starten met een warming-up, waarna sporten worden gedaan zoals: voetbal, basketbal,korfbal, badminton, hockey en bijvoorbeeld volleybal. Daarbij kan iedereen van hoofdzakelijk 55 jaar en ouder meedoen in het eigen tempo.

De activiteiten zijn elke dinsdag met uitzondering van de schoolvakanties in de sporthal van de school OSG Sevenwolden aan de Buitenbaan in Heerenveen.

Zie ook de Facebookpagina Trim je mee Sporthartvereniging of bel naar Meindert de Haan, voorzitter van Trim je Mee via 06-20382713.