Dennis van Beek, Tygo van Splunteren en Koen Visser nieuwe e-sporters SC Heerenveen

Dennis van Beek, Tygo van Splunteren en Koen Visser volgen Niels Krist en Floris Jorna op als e-sporters bij SC Heerenveen. Zij komen vanaf eind oktober uit in de eDivisie.

Daarnaast blijft Niels Krist als teanmmanager verbonden aan het e-sportsteam van SC Heerenveen. De controller is wel verleden tijd voor hem. Die is in het nieuwe eDivisieseizoen in handen van Dennis van Beek, Tygo van Splunteren en Koen Visser.

Dennis van Beek
Dennis van Beek (19) komt uit Cothen en studeert aan het Sport College in Utrecht. Hij is scheidsrechter bij de KNVB en is ook buiten de lijnen (lees: achter de PlayStation) veel met voetbal bezig. Zo behaalde Dennis met FIFA de kwartfinales van de eClub World Cup en deed hij ervaring op bij e-sportsteam ECV.

Tygo van Splunteren
Tygo van Splunteren (19) woont in Zutphen en studeert commerciële economie. Hij voetbalt in het eerste elftal van Be Quick Zutphen en gaat dat combineren met een plek in het e-sportsteam van sc Heerenveen.

Koen Visser
Koen Visser (18) is een echte Fries. De Dokkumer rondde deze zomer zijn vwo-opleiding af en is een groot voetballiefhebber: hij voetbalt bij Be Quick Dokkum en slijt veel uurtjes achter de PlayStation. Regelmatig sluit Koen het weekend af met een 30-0 zege.

Nieuwe eDivisieseizoen

Het nieuwe eDivisieseizoen barst eind oktober los. De opzet verschilt van vorige edities. De e-sportsteams nemen het alleen nog maar via de PlayStation 5 tegen elkaar op. De laatste wedstrijden van de competitie worden gespeeld in december.