Geschiedenis De Wettertoer komt tot leven

Het zwembad van Sportstad Heerenveen was 16 en 17 oktober het toneel van het belevingstheater De Wettertoer. Het was de eerste keer dat er een theatervoorstelling was te zien in het wedstrijdbad.

De productie legde verbindingen tussen sport en cultuur, maar ook tussen professionals en amateurs uit de regio. In de voorstelling stond de voormalige legendarische Watertoren van Heerenveen centraal. Het verhaal werd gebracht als absurde vertelling met spektakel, muziek en video technieken.

De crew bestond naast de 12-jarige hoofdrolspeler Jesper Minkes uit meerdere Friese acteurs. Ook diverse disciplines van zwemvereniging HZ&PC vervulden een rol in de voorstelling. Artistiek leider was Evert Haagsma uit Heerenveen. 

In De Wettertoer duikt de hoofdfiguur Jelte letterlijk en figuurlijk in de historie van de legendarische watertoren die tot 1980 in het centrum van Heerenveen stond. Jelte belandt in een wereld waar hij zijn oerpake, de architect van de wettertoer ontmoet. 

In een spannende zoektocht proberen ze er achter te komen waarom de toren is gesloopt. Gaat het ze lukken om de geschiedenis weer ongedaan te krijgen of is dit een onmogelijke missie?