Night of the Koemarkt komt met een XMAS-editie

Stichting Night of the Koemarkt (NOTK) komt vrijdag 17 en zaterdag 18 december 2021 voor de aller eerste keer in het centrum van Heerenveen met een XMAS-editie.

De afgelopen weken zijn er diverse initiatieven ontstaan in samenwerking met de gemeente Heerenveen, ’n Gouden Plak, HOV en meer betrokken partijen om rond kerst nog een aantal leuke ‘Kerst’ activiteiten te organiseren in en rond het centrum van Heerenveen. Night of the Koemarkt kwam met het idee om naast de welbekende Zomer-editie een XMAS-EDITIE op het Crackplein te organiseren. Twee sfeervolle muzikale winterse avonden in hartje Heerenveen.

Samen genieten van de mooiste kerst-hits uit de muziekgeschiedenis vrijdag 17 december en zaterdag 18 december . Dus, zet deze avonden alvast in je agenda en informeer familie en vrienden.

PROGRAMMA XMAS-EDITIE

Vrijdag 17 december: Van 19.30 uur tot 21.00 uur wordt op het grote podium op het Crackplein een concert gegeven door de Kapel der Koninklijke Marechaussee. Een programma van zo’n 90 minuten met licht klassieke muziek en een aantal solisten.

Zaterdag 18 december: Van 20.00 uur tot 22.30 uur wordt op het grote podium op het Crackplein het Proms Concert gegeven met medewerking van Brass Band Pro Rege, de vaste begeleidingsband en (backing) Vocals. Een programma van zo’n 150 minuten zonder pauze.

Op de zaterdagavond zullen tijdens het Promsconcert de volgende artiesten optreden: René van Kooten, Martin van der Starre, Ferry van Leeuwen (Mister Heerenveen), Zangeres Maxime & Tessa. De artiesten worden begeleid door Jan-Peter Bast. Bovendien zal Brassband Pro Rege uit Heerenveen, onder leiding van Anne van den Berg, de muzikale omlijsting van de gehele avond verzorgen.

Druk met voorbereidingen

Night of the Koemarkt is momenteel met heel veel vrijwilligers achter de schermen bezig alle voorbereidingen te treffen en communicatie aan te passen en uit te rollen. Dus hou de website en sociale media van Night of the Koemarkt in de gaten voor de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes.

Help de XMAS-EDITIE mogelijk maken!

Night of the Koemarkt is gevraagd een bijdrage te leveren. „Op korte termijn hebben we met een grote groep vrijwilligers de XMAS-EDITIE kunnen bedenken en organiseren. Echter, hangt er aan een professionele organisatie ook een stevig prijskaartje (artiesten, podiumbouw, techniek en veel meer) die we deels uit bijdragen en eigen middelen kunnen betalen. Maar we hebben ook geconstateerd dat we nog 25.000 euro nodig hebben om het voor iedereen gratis toegankelijk te houden. Daarom vragen we bedrijven en particulieren om middels een vrijwillige bijdrage of donatie samen dit tekort helemaal of grotendeels weg te kunnen poetsen.”

Doneren doe je via de website; nightofthekoemarkt.com of je maakt je vrijwillige bijdrage over op rekeningnummer NL 03 RABO 01 31 85 75 33 van Stichting Night of the Koemarkt. Alvast dank namens Stichting Night of the Koemarkt.

Kerstmarkt zaterdag 18 december

Op deze zaterdag is in het winkelcentrum ook de midwintermarkt. Het centrum van Heerenveen is dan helemaal in kerstsfeer. Langs een looproute door het winkelcentrum kom je langs foodtrucks en diverse sfeervolle marktkramen.