VV Heerenveen en WVV in evenwicht 1-1

De vv Heerenveen en WVV uit Winschoten hebben zich na een boeiende wedstrijd tevreden moeten stellen met een gelijkspel. Bijgaand een verslag dat is ingestuurd door Bram van Kruistum..

„Het was een wedstrijd tegen het fysiek sterke WVV en het jonge technisch vaardige team van trainer Niklas Tarvajärvi. Na wat aftasten over en weer was de eerste grote kans voor de thuisclub. Bram Duijker kon de mogelijkheid echter niet verzilveren. Aan de andere kant voerde WVV de druk op de verdediging van de Feansters op en dat resulteerde in enkele corners en een protest van WVV dat er hands gemaakt zou zijn. De scheidsrechter ging hier niet op in en gaf wederom een corner. Misschien waren de verdedigers door het geroezemoes wat uit hun concentratie gebracht, maar Martijn Delger profiteerde ervan door de bal achter keeper Thomas Hoekstra te schieten voor de 0-1.Na zo’n twintig minuten ging Heerenveen zich hoe langer hoe meer op de helft van de gasten te begeven, zonder dat dat grote kansen opleverde. Het zelfde gold overigens voor WVV. Verder dan over en weer corners leverde het niet op. In de 35ste minuut was het plotseling gelijk. De goed aangespeelde Bram Duijker kon de vrijstaande Melik Ismal bereiken in het strafschopgebied en deze rondde beheerst af voor de 1-1. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg WVV nog een grote mogelijkheid maar Hoekstra redde met de voet. Met 1-1 werd de rust bereikt.

De eerste mogelijkheid na de pauze was voor Heerenveen, maar de afronding liet te wensen over. In de pauze had trainer Tarvajärvi twee wissel aangebracht. Tim Strandstra ging op rechtsbuiten spelen en Matthijs van de Beld als aanvallende middenvelder op de tien positie. In de 54ste minuut kreeg Marcel Kruize van WVV nog een dot van een mogelijkheid, maar hij schoot via Hoekstra naast. Daarna namen de Feansters steeds meer met hun combinatievoetbal het initiatief zonder dat dat tot grote mogelijkheden leidde. Ismal schoot net naast, Strandstra kon net niet bij een pass voor open doel en men was een paar keer onnauwkeurig. Combinaties werden vaak te ver doorgevoerd, terwijl schieten misschien een betere oplossing zou zijn geweest.

Conclusie: er had voor de Feansters meer ingezeten, maar uiteindelijk moesten de partijen zich tevreden stellen met een gelijkspel. WVV zal daarmee het meest content zijn geweest. Aanstaande zondag gaat Heerenveen op bezoek bij Jubbega. Dat kan best een leuke en spannende partij worden.”