Kamerkoor Hortus Vocalis voert delen van Weihnachtsoratorium op in de RK-kerk in Heerenveen

Het kamerkoor Hortus Vocalis van Collegium Vocale Fryslân voert zondag 12 december vanaf 15.00 uur delen van het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach op in de RK-kerk in Heerenveen.

Op het programma staan diverse cantates. Het koor wordt voor de gelegenheid uitgebreid naar ongeveer 28 zangers. De solozanggedeelten worden vertolkt door vier solisten van het Nederlands Kamerkoor. Barokorkest Florilegium  Musicum verzorgt de begeleiding. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Gerben van der Veen. 

Het oratorium, bestaat uit zes afzonderlijke, maar inhoudelijk verbonden werken, soms aangeduid als cantates. Bach schreef het voor de periode van Kerst 1734 tot en met Driekoningen van 1735. De teksten zijn ontleend aan het evangelie volgens Lucas en het evangelie volgens Matteüs en waarschijnlijk geschreven door librettist Picander, pseudoniem van Christian Friedrich Henrici.

De toegang bedraagt 26 euro. Kaarten zijn in in de voorverkoop verkrijgbaar via de website collegiumvocalefryslan.nl. Aan de deur kosten de kaarten 30 euro. 
Voor meer informatie kan gebeld worden met Gerben van der Veen via 06-34404877.

Openbare repetitie

Op weg naar het concert is er een openbare repetitie op zaterdag 20 november. Van 14.00 tot 17.00 uur is iedereen dan welkom in de Goede Herderkerk aan de Oude Veenscheiding 15 in Heerenveen.