Een keer ‘iets anders’ doen met je kerstpakket? Ga voor een landenthema

Aangeboden door: kerstpakkettenplaza

Hoe een traditioneel kerstpakket ongeveer is samengesteld, dat weten vermoedelijk de meeste mensen wel. Voor de duidelijkheid: hierbij gaat het om een keur van overwegend chique etenswaren, vaak producten die je zelf niet zo snel koopt, als deze überhaupt al in normale supermarkten te verkrijgen zijn.

Uiteraard zijn deze kerstpakketten zeer feestelijk en stijlvol. Tegelijkertijd kunnen we het ons heel goed voorstellen dat je als ondernemer zijnde ook een keer iets anders wilt. Wil je daarbij toch niet geheel afstappen van de traditie, dan is een kerstpakket met een landenthema een uitstekend alternatief. Dergelijke pakketten kun je bij grote aanbieders zoals Kerstpakkettenplaza tegenwoordig volop verkrijgen. Lees verder om te weten welke landenthema’s hierbij bij uitstek geschikt zijn.

België

Het klinkt misschien niet spectaculair omdat dit land zo dicht bij het onze ligt, maar als het op onder meer voedsel aankomt heeft België toch echt heel veel goeds te bieden. Een kerstpakket met alleen Belgische voedingsmiddelen zou het dan ook zeker goed doen. Producten die je in een dergelijk pakket zeker tegenkomt zijn natuurlijk wafels, truffels of bonbons, bierworsten, kaas en uiteraard een paar heerlijke speciaalbieren waar dit land zo om bekendstaat.

Italië

Van alle keukens die wereldwijd bestaan is de Italiaanse keuken verspreid over de hele wereld misschien wel het meest gerespecteerd. Daarom kun je de plank met een Italiaans kerstpakket eigenlijk simpelweg niet misslaan. Welke producten je in Italiaanse kerstpakketten zoal mag verwachten? Nou, dat hangt er maar net van af voor welk exemplaar je precies gaat, maar producten als pasta, pastasaus, zongedroogde tomaten, olijven, kaas, worst en wijn zijn in dergelijke pakketten meestal alom vertegenwoordigd.

Mexico

Als we naar de keukens kijken op het Amerikaanse continent, dan springt de Mexicaanse keuken misschien wel het meest in het oog. Aanbieders van kerstpakketten hebben hierop ingesprongen door pakketten samen te stellen met enkel producten die je als typisch Mexicaans zou kunnen omschrijven. Te denken valt hierbij aan verschillende soorten wraps, dipsauzen, bonen, mais, kaas, bier (bijvoorbeeld Desperados) en natuurlijk die lekker pittige jalapeños.

Nederland

Wie voor een thematisch kerstpakket gaat en hierbij voor een bepaald land als thema wenst te kiezen, die kan vanzelfsprekend ook de keuze maken om Nederlandse kerstpakketten aan te schaffen en uit te reiken. Want mensen mogen dan wel steeds meer kennismaken met de vele heerlijke gerechten die keukens uit andere landen bieden; ook de Nederlandse keuken heeft enkele lekkernijen te bieden die niet vergeten moeten worden. Zodoende vind je in een Nederlands kerstpakket producten als zuurkool, beschuit rookworst, speculaas, pennywafels en stroopwafels. Ook producten als kaas en bier van Nederlandse makelij mogen in zo’n pakket uiteraard niet ontbreken.