Woningbezitters kozen afgelopen twee jaar massaal voor een nieuwe schutting

Aangeboden door: betonstaal.nl

In de afgelopen twee jaar heeft een groot aantal woningbezitters de tuin bij hun woning aangepakt. Vaak is de tuin niet het eerste waar men naar kijkt, als er mogelijkheden zijn om te renoveren. Denk aan een nieuw behangetje voor op de wanden in de woonkamer, een nieuwe vloer voor in de slaapkamer, enzovoorts.

Het feit dat er de afgelopen anderhalf jaar nauwelijks gereisd kon worden, maakt dat de tuin meer aandacht kreeg. Met name de schutting werd door veel mensen vervangen. Populair hierbij waren de schutting van douglas hout en een schutting met elementen van betongaas. Betongaas biedt men de mogelijkheid om een groene schutting te creëren. Laat bijvoorbeeld klimop tegen zo’n element groeien.

Privacy belangrijk nu we vaker thuis zijn

Het is niet voor niets dat met name de schutting vervangen werd. Vaak begint een schutting, zeker de oudere modellen zonder betonnen onderzijde, te rotten. In het ergste geval gaat de schutting scheef staan, missen er na verloop van tijd planken, enzovoorts. Voor veel mensen was het lange tijd geen probleem. Nu we echter vaker thuis zijn, is men gesteld op de privacy die een schutting kan bieden. Voor veel woningbezitters tijd dus om de schutting te vernieuwen.

Overlast van omwonenden toegenomen

In de afgelopen anderhalf jaar is het aantal meldingen van overlast door omwonenden toegenomen. Het hangt samen met het feit, dat mensen steeds vaker thuis zijn. We werken vanuit huis, we stelden de vakantie uit, we namen massaal een hond, enzovoorts. Veel voorkomende meldingen betroffen overlast door harde geluiden en door stank.

Groene tuin past bij een duurzame toekomst

Naast de privacy die men massaal nastreeft, speelt ook duurzaamheid mee bij het renoveren van een tuin. In plaats van een volledig bestraatte tuin, kiest men tegenwoordig vaker voor een tuin met het nodige groen. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van een aantal tegels om daar een gazon te kunnen plaatsen, het verwijderen van tegels om een border op te kunnen bouwen, enzovoorts. Voor dergelijke duurzame aanpassingen aan de tuin is een hovenier vaak niet noodzakelijk. Je kunt de klussen zelf uitvoeren aan de hand van stappenplannen die steeds vaker op internet te vinden zijn. Ook vind je er instructievideo’s, waarin wordt toegelicht hoe je deze werkzaamheden uitvoert zonder hulp van een stratenmaker of hovenier.

Investeren in een zwembad of jacuzzi

Opvallend is dat veel mensen de tuin niet alleen van een nieuwe schutting voorzien en deze verduurzamen. Ook het gebruik van een zwembad of zelfs jacuzzi in de tuin is populairder. Dit valt te verklaren door het feit dat men het vakantiegeld niet heeft uitgegeven aan een reis. Daarbij wil men meer luxe dichtbij huis, daar een vakantie de afgelopen periode in grote delen van het jaar niet mogelijk was.