Hybride werken geeft Nederlanders meer tijd voor een hobby

Aangeboden door: tv-meubels.nl

De kans is best groot, dat je in het afgelopen jaar een nieuwe hobby opgepakt hebt. Mensen met een kantoorbaan zijn vaker thuis gaan werken. Niet alleen door de regels en adviezen vanuit de overheid, maar ook door de nieuwe hybride werkvorm waar veel werkgevers inmiddels voor hebben gekozen.

Het is niet vreemd dat hybride werken de nieuwe trend lijkt te gaan worden. Hybride werken biedt verschillende voordelen ten opzichte van de klassieke manier van werken, waarbij men vrijwel de hele week op kantoor zat. Denk aan de reistijd die bespaard wordt en gebruikt kan worden voor nieuwe hobby’s. De één is zich gaan verdiepen in het inrichten van huizen en de impact die het vervangen van een oud tv meubel of dressoir kan hebben. Daar waar anderen zich juist zijn gaan verdiepen in het renoveren van de meubels zelf. Het opkopen van oude meubels en het opknappen hiervan is een populaire hobby geworden.

Mensen zijn vaker met hun handen bezig

Na een lange dag achter de laptop te hebben gezeten, is het heerlijk om even met je handen bezig te kunnen zijn. Het is een van de redenen, die maken dat Nederlanders zoeken naar een hobby op het gebied van klussen en knutselen. Naast het opknappen van een oude tv kast is ook het sleutelen aan auto’s en brommers populair. Met name jongeren kiezen steeds vaker voor een dergelijke hobby. Onderdelen voor de auto of brommer kunnen relatief goedkoop online aangeschaft worden. Niet alleen is het ontzettend leuk om aan auto’s en brommers te knutselen. Ook kan het je veel geld besparen, wanneer je versleten onderdelen zelf vervangt.

Nieuwe manier van werken is een blijvertje

De kans lijkt momenteel klein te zijn, dat werkgevers hun werknemers op korte termijn zullen vragen om weer hele weken op kantoor te zitten. Naast het feit dat dit momenteel niet is toegestaan, biedt het hybride werken een groot aantal voordelen. Het feit dat reistijd bespaard wordt is er een goed voorbeeld van. Daarnaast is het prettig om je op sommige taken volledig te kunnen concentreren. Op de werkvloer word je al snel afgeleid door collega’s en de gesprekken om je heen. Dit komt onder meer door de kantoortuin die de afgelopen jaren in steeds meer kantoorpanden is ingericht. Een ontwikkeling waar veel werknemers al niet tevreden over waren.

Aantal besmettingen met coronavirus nog steeds te hoog

Onduidelijk is nog wanneer het huidige thuiswerkadvies wordt aangepast. Het aantal besmettingen met het coronavirus is nog altijd te hoog. Versoepelingen van de geldende regels lijken op korte termijn niet aan de orde te zijn. Daar komt nog bij, dat er veel onzekerheid heerst over de nieuwe omikron variant. Deze zou veel besmettelijker zijn dan de delta variant, welke momenteel dominant is.