Heerenveense familiemusical Opskør in Herreturv wederom een jaar uitgesteld door de coronatijd

Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft de coronatijd een streep gezet door de Heerenveense familiemusical ‘Opskør in Herreturv’. De musical stond ditmaal gepland voor 8 tot en met 13 februari.

Doordat er vanwege de coronamaatregelen niet gerepeteerd kon worden tot in elk geval 14 januari zeggen de gezamenlijke cultuurpartners het Posthuis Theater, Ateliers Majeur, de Bibliotheken Mar en Fean en Museum Heerenveen zich genoodzaakt te zien de productie van Evert Haagsma wederom uit te stellen.

,,De beslissing om de voorstelling opnieuw een seizoen uit te stellen, is weloverwogen genomen, maar met pijn in het hart”, zeggen Haagsma, regisseur Romke Gabe Draaijer en directeur Geert Dijkstra van het Posthuis Theater.

De nu vrijgekomen periode in februari wordt volgens Dijkstra door het Posthuis Theater gebruikt om het decor technisch te vervolmaken. 

Verhaal en cast

In de voorstelling wordt het publiek meegenomen naar Snorremark in het Hoge Noorden, dat bekend staat om zijn hoge bergen, lage pony’s, geurige stokvis en röde pømpeblæden. Ook wordt verteld hoe het SC Herreturv FC vergaat. Dat is een gezellige provinciale voetbalclub die zelden degradeert of promoveert, maar die zich plotseling mag verheugen in buitenlandse belangstelling, met alle gevolgen van dien.

De cast bestaat uit amateurs van jong tot oud uit de regio en uit professionals. De musical is geschreven door Peter Sijbenga, met muzikale medewerking van Dennis Dronkers. De regie is in handen van theatermaker Romke Gabe Draaijer. De algehele productieleiding is in handen van Evert Haagsma.

De hoofdrollen worden gespeeld door Jelrik Koenders en Femke den Heijer uit Heerenveen. Zij spelen respectievelijk Herre en Attje. Daarnaast doen onder anderen Thijs Meester, Wybo Smids en Sybrecht Speerstra mee.

‘Opskør in Herreturv’ wordt opgevoerd in het Nederlands, met ook Fries erin.