FOTO'S | Ali Sepet met handen in het haar nu OMT inzet op medische mondkapjes type II. Modres Tekstil daarnaast sinds kort PostNL punt

Ali Sepet van Modres Tekstil uit Heerenveen zit met zijn handen in het haar, nu het OMT de overheid heeft geadviseerd om voortaan alleen nog type II medische mondkapjes te gebruiken.

,,Ik heb voor meer dan 30.000 euro geïnvesteerd om mondkapjes te kunnen maken. Daarvan heb ik er nog ruim 10.000. Die raak ik straks niet meer kwijt als er medische mondkapjes gebruikt moeten worden”, zegt Sepet, die benadrukt dat hij nu ook gewoon open is. ,,Mijn zaak wordt vanwege het stomerijwerk, de gordijnen en kledingherstel gezien als essentieel.”

Eerder al werd Modres tot twee keer toe getroffen door brand in korte tijd. Bij de pakken neerzitten deed Sepet ondernemer als hij is, echter niet. Zo pakte hij in mei 2020 nog groots uit bij het 5-jarig bestaan van zijn zaak.

Sepet: ,,Sinds 21 december ben ik nu ook een Post NL punt. Hoewel dat niet veel oplevert qua geld is het wel hele goede reclame voor mijn zaak. Want er komen hierdoor jaarlijks meer dan tweeduizend extra mensen over de vloer die kunnen zien wat ik doe in mijn zaak.”