Heerenveens stel haalt met kledingbedrijf Bradas 1000 euro op voor het vergeten kind. 'Zelf zagen we hoe onze ouders tijdens de oorlog in Joegoslavië altijd anderen hielpen, ongeacht wie je was of wat je had gedaan'

Binnen een half jaar na oprichting van hun kledingbedrijf Bradas hebben Mirko en Stevanija Zecevic duizend euro opgehaald voor de stichting Het Vergeten Kind, die Kinderen het gevoel wil geven dat ze gehoord en gezien worden

Zelf vluchtte Mirko Zecevic op 6-jarige leeftijd vanuit Joegoslavië naar Nederland, waar ook de roots liggen van Stevanija.

Bij Bradas staat liefde, respect en waardering voor anderen centraal, iets wat ze ondanks de verwoestende gevolgen van de oorlog nooit zijn vergeten.

,,Zelf zagen we hoe onze ouders tijdens de oorlog altijd anderen hielpen, ongeacht wie je was of wat je had gedaan. De ouders van Stevanija hebben hun huis acht jaar lang gratis ter beschikking gesteld aan vluchtelingen, ondanks dat ze zelf alles waren kwijtgeraakt”, zegt Mirko Zecevic.

Het doel van Bradas is ,,een betere, liefdevolle wereld achterlaten voor alle kinderen. ,,Die overtuiging passen we toe in alle aspecten van het ondernemen. Daarom zijn we ook partner van Het Vergeten Kind.”

Zie ook deze link.