Buien tijdens Sint-Maarten

Regio - Wie dit weekend ‘s avonds met de kinderen Sint-Maarten loopt moet rekening houden met enkele buien. In het westen is de kans op een droge tocht het grootst. Met circa 11 graden is het niet koud, maar er staat wel een stevige zuidwestenwind.

Omdat Sint-Maarten dit jaar op een zondag valt vieren veel plaatsen het kinderfeest al op zaterdagavond. Wie ’s avonds op pad gaat moet rekening houden met enkele buien. Er zullen ook zeker langere droge perioden zijn en misschien verloopt een enkele snoeptocht zelfs helemaal droog. De kans daarop is het grootst in het westen van het land. Later op de avond neemt ook in het oosten de buienkans af. Toch is het handig om een waterdichte jas of een regenponcho mee te nemen. De overwegend matige zuidwestenwind doet de lampionnetjes flink zwiepen. In de kustgebieden kan het nog wat harder waaien. De temperatuur ligt aan het begin van de avond tussen 10 en 12 graden.

Wie zondagavond pad gaat moet opnieuw rekening houden met enkele buien. Het zuidwesten heeft dan de beste papieren, daar is de buienkans kleiner dan elders. Later in de avond wordt het ook in de rest van het land droger. Opnieuw waait het stevig en ligt de temperatuur tussen 10 en 12 graden.

Bron: Weeronline