Opnieuw plaatselijk noodweer verwacht

Regio - Ook vandaag krijgt Nederland te maken met lokale onweersbuien. Daarbij is kans op hagel van 2-4 cm groot, zware windstoten van 75 km/uur en wateroverlast. In het zuiden kunnen de eerste onweersbuien zich vanochtend al aandienen. Vanmiddag neemt ook in de Randstad, het midden en het oosten de kans op lokale felle onweersbuien toe. Het noordoosten volgt vanaf de tweede helft van de middag.

Dit meldt Weeronline.nl. 

Plaatselijk kan 40-70 mm vallen in zeer korte tijd. Dit resulteert dan ook in wateroverlast. De buien hebben opnieuw een plaatselijk karakter, waardoor de straten in de ene plaats blank kunnen staan en er een stuk verderop slechts wat lichte regen of zelfs helemaal niets valt.

Voor de buien uit wordt 22 graden aan zee, 25 in de kustprovincies, 27 in het midden en 29 in het oosten. In de Achterhoek, Twente en Drenthe kan het lokaal 30 graden worden. Tijdens buien koelt het snel af naar een graad of 12. Langs de westkust kan het door het opsteken van een zeewind afkoelen naar circa 18 graden.

De eerste uren van de avond blijft in het oosten en noordoosten de kans op enkele felle regen- en onweersbuien groot. Elders neemt de buienkans snel af. Rond middernacht valt nog slechts zeer lokaal een bui.

Ook morgen enkele onweersbuien

Vrijdag stroomt met een noordwestenwind minder warme lucht over ons land. De maximumtemperatuur varieert van 19 graden vlak aan zee tot lokaal 25 graden langs de oostgrens. Het weerbeeld bestaat uit veel bewolking en vooral landinwaarts een aantal onweersbuien. De buien zullen iets minder hevig en talrijk zijn dan vandaag. In het westen en noordwesten is de buienkans klein en is ook af en toe ruimte voor de zon.

Zaterdag vallen vooral in het midden en oosten nog enkele buien. Met 18-23 graden doet de temperatuur nog een stapje terug. Vanaf zondag blijft het waarschijnlijk op de meeste plaatsen droog met veel ruimte voor de zon. Een plaatselijke onweersbui valt echter niet uit te sluiten. De temperatuur komt uit op circa 20 graden aan zee tot 26 in Limburg. Sommige dagen kan het net iets warmer of minder warm zijn.