Dorpen strijden om titel 'Slimste dorp van Friesland'

SNEEK - In de aankomende maanden zal worden uitgemaakt welk dorp zich het slimste van onze provincie mag noemen.

Dit gebeurt met een quizwedstrijd, waarbij het winnende dorp tot ‘Slimste dorp van Friesland’ wordt gekroond. De inschrijving voor de wedstrijd is nu geopend.

Ieder dorp in Friesland kan zich aanmelden voor de strijd, die helemaal om pubquizzen draait. De wedstrijd start met een voorronde in het eigen dorp. In de voorronde strijden de bewoners in teams tegen elkaar. Het winnende quizteam mag het dorp vertegenwoordigen op de regiofinale.

De regiofinale is een krachtmeting tussen de dorpen in de regio. De winnaar van die avond is het slimste dorp van de regio en plaatst zich voor de provinciefinale. In deze grote finale spelen de overgebleven teams tegen elkaar voor de titel ‘Slimste dorp van Friesland’.

Titelverdediger in de wedstrijd is Ureterp, dat in de finale van 2017 Hilaard, Burdaard, de Westereen en Schettens achter zich wist te laten. Het dorp won een bokaal en een bedrag van € 1000,-. Dit bedrag is door de winnaars besteed aan het organiseren van een feest voor alle vrijwilligers van het dorp.

Aangezien Friesland zo’n 400 dorpen telt, verwacht de organisatie dit jaar wederom een spannende strijd met veel deelnemers. Dorpen kunnen zich aanmelden via www.hetslimstedorpvan.nl.