Zacht, morgen veel wind en regen

REGIO - Het is geheel bewolkt met af en toe motregen. Met 10-13 graden is het zeer zacht voor de tijd van het jaar. Vanavond regent het wat vaker. Morgen is het onstuimig met een vrij krachtige zuidwester. Aan de kust is de wind hard tot stormachtig met kans op zware windstoten. Er zijn perioden met regen. In de ochtend neemt de regen tijdelijk af en in de middag is het juist nat.

Het is bewolkt en lokaal valt wat motregen. Met 10 graden op de Wadden tot 13 in het zuiden is het zeer zacht voor begin december.

Vanavond zijn er perioden met regen en motregen. Doordat het wat vaker regent zal de paraplu of poncho nodig zijn. Bij een doorstaande zuidwestenwind koelt het nauwelijks af en later op de avond is het even warm als vanmiddag. In de kustgebieden staat tijdelijk een vrij krachtige wind.

Later op de avond en komende nacht is het erg wisselvallig met in het hele land perioden met regen. Met 11-13 graden blijft het bijzonder zacht.

Morgen is het bewolkt en regent het op veel plaatsen. In de loop van de ochtend neemt de neerslag af en in het zuiden, midden en oosten kan het een tijd droog blijven. In het noorden en westen valt af en toe lichte regen of motregen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. Aan de kust en rond het IJsselmeer is de wind krachtig. Aan zee waait het hard en kan de wind tijdelijk stormachtig zijn met windstoten van 75-80 km/uur.

In de middag trekt vanuit het westen opnieuw een regengebied over het land en gaat het een tijdje harder regenen. Het wordt dan erg onstuimig met in het binnenland een (vrij) krachtige wind en windstoten van 55-65 km/uur. Tijdelijk kan de wind pieken naar 70-75 km/uur. In de kustgebieden staat een krachtige tot harde zuidwester. Aan het begin van de middag is het op veel plaatsen zo’n 13 graden.

Na passage van het regengebied wordt het met 8-9 graden duidelijk frisser. Er zijn dan droge perioden, maar ook enkele buien. De wind neemt tijdelijk iets af, maar daarna gaat het weer flink waaien. Mogelijk is in het westen nog een glimp van de ondergaande zon te zien.

In de avond zijn er wolkenvelden en heldere perioden. Verspreid over het land komen enkele buien voor. Het is onstuimig met een matige tot vrij krachtige zuidwester en in de kustgebieden is de wind krachtig. Later in de avond en in de nacht naar zaterdag staat aan de kust een harde tot stormachtige wind en daarbij komen zware windstoten voor van 70-80 km/uur, laat Weeronline weten.