Fruitbomen geplant bij speeltuin Ravottuh in Akkrum

AKKRUM - Bij speeltuin Ravottuh in Akkrum zijn vandaag fruitbomen aangeplant. Daarbij hebben ook Grietje van Dijk, raadslid voor GroenLinks in de gemeente Heerenveen en Nicole ter Doest van GroenLinks Smallingerland meegeholpen.

Aanleiding voor het planten van de fruitbomen was een actie van GroenLinks Smallingerland en de stichting Fruit Yn Fryslân tijdens de verkiezingscampagne in maart van dat jaar.

Inwoners van de gemeente Smallingerland konden aangeven waar zij graag fruitboompjes geplant wilden zien op plekken waar veel mensen ervan kunnen genieten. Samen met de stichting Fruit Yn Fryslân zijn toen op boomfeestdag oude Friese fruitrassen, zoals appel-, kersen- en pruimenbomen, geplant. ,,Zo worden onze oude Friese fruitrassen weer teruggebracht in het landschap”, aldus Ter Doest.

‘Blij verrast’

Speeltuin Ravottuh wilde graag ook van dit aanbod gebruik maken, maar de speeltuin in Akkrum viel buiten deze actie in Smallingerland. Groot was de verrassing bij Gé-An Scheper van Ravottuh toen ze dit najaar bericht kreeg van GroenLinks dat ze graag bij Ravottuh fruitboompjes zouden komen planten.

Ravottuh is een nieuw aangelegde, natuurlijke speelplek in Akkrum. Kinderen kunnen hier: rennen, klimmen, baggeren, ontdekken en grenzen verkennen. Het is een plek waar ze groenten helpen groeien, hutten mogen bouwen en vooral lekker vies mogen worden. De slogan is: ‘Je hebt pas goed gespeeld, als je vies thuis komt.’