Overzicht activiteiten voor jong en oud bij de bibliotheek Heerenveen

HEERENVEEN - De bibliotheek Heerenveen houdt vanaf vrijdag 7 december weer diverse activiteiten. Hieronder het overzicht.

Vrijdag 7 december staan vanaf 10.00 uur boekjes over Kerst centraal tijdens de BoekStart-inloopochtend. Dan wordt het boek ‘Bobbi viert Kerst’ van Ingeborg Bijlsma en Monica Maas voorgelezen. De gratis morgen is voor 0- tot 3-jarigen met hun (groot)ouders.

Dinsdag 11 december vanaf 14.00 uur kunnen bezoekers kennismaken met de Tuinen van Wagter. Dat is het stuk grond waar al ruim veertig jaar de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein staat. De grond maakte van 1891 tot 1957 deel uit van deze Tuinen van Wagter. Dat was een kwekerij waar drie generaties Wagter als tuinder, hovenier en bloemist de kost verdienden.

De stichting Werkgroep Oud Heerenveen ontvangt belangstellenden met koffie en thee. Er zijn foto’s te zien op een scherm. Daarnaast kunnen fotoverhalen worden bekeken. De entree is gratis.

Gambia-avond

Woensdag 12 december is er vanaf 19.30 uur een Gambia-avond. De stichting Care for Gambia en PUM Netherlands senior experts komen dan aan het woord. Djembégroep Carrapide zorgt voor de muzikale omlijsting. Aanmelden is gewenst en kan bij de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 en via 0513-626675.

Care for Gambia vertelt onder andere over de bouw van een onderkomen voor verlos- en verpleegkundigen in Tujereng. Die stichting richt zich op de gezondheidszorg in Gambia, samen met de bevolking van dit West-Afrikaanse land.

Non-profitorganisatie PUM Netherlands senior experts, opgericht door werkgeversclub VNO-NCW, adviseert bedrijven in ontwikkelingslanden die geen commerciële consultants kunnen betalen en koppelt deze aan Nederlandse professionals die hun ervaring onbetaald overdragen.

De Gambia-avond is onderdeel van de Global Goals. De bibliotheek organiseert rondom die doelstellingen samen met onder andere het Duurzaamheidsplatform Heerenveen (DPH) een aantal voordrachten.