FOTO’S | Contouren derde appartementengebouw Résidence Tellepark worden steeds meer zichtbaar

HEERENVEEN - De contouren van het project Résidence Tellepark aan de President Kennedylaan in Heerenveen worden steeds meer zichtbaar.

Zo vordert de bouw van het derde appartementengebouw aanzienlijk. In totaal komen er drie appartementengebouwen in het project dat is gelegen op het terrein tussen de Coehoorn van Scheltingaweg en de Europalaan.

De bouw van fase één startte vrijdag 22 september. De tweede bouwfase ging in mei van start.

Zwanenburg Projecten

Het woonpark wordt gebouwd door Zwanenburg Projecten en komt op de locatie van het voormalige zwembad De Telle. Het wordt gerealiseerd in samenwerking met Hesco Bouw en VDZ Architecten.

In totaal komen er drie blokken van negen eenheden voor de hogere doelgroepen. Ook staan in het plan zestien levensloopbestendige twee-onder-een-kapwoningen aangegeven.

Daarnaast worden zestien grondgeboden woningen gerealiseerd, waar vierenveertig cliënten van Talant terecht kunnen. ,,We hopen met de bouw ervan in september te starten en deze op te leveren in het tweede kwartaal van 2019”, aldus -eigenaar Bernard Hoekstra, mede-eigenaar van Zwanenburg Projecten in een eerder artikel in de Heerenveense Courant.

Hoekstra liet toen eveneens weten dat de Le Roy tuinen worden uitgebreid tot aan de Coehoorn van Scheltingaweg. De aanleg startte na de zomer en is in handen van de gemeente Heerenveen.