FOTO’S | Try-out Sinterklaassprookje ‘Roodkapje en de Koekelkompjoeter’ met enthousiasme onthaald in bomvol Posthuis Theater

HEERENVEEN - De try-out van het Sinterklaassprookje ‘Roodkapje en de Koekelkompjoeter’ is maandagavond opgevoerd in een bomvol Posthuis Theater. Het publiek reageerde ook nu weer enthousiast op alweer de 74ste editie van het Sinterklaassprookje.

Het Sinterklaassprookje Heerenveen is te zien tot en met 30 november. In totaal worden meer dan drieduizend basisscholieren verwacht bij de in totaal elf voorstellingen.

Op verzoek van regisseur Benny Mulder heeft toneelschrijver Aris Bremer van Texel ook dit jaar weer een bewerking gemaakt van het sprookje Roodkapje.

Geleerde

In Roodkapje en de Koekelkompjoeter is Koekel een geleerde met een even weerzinwekkend uiterlijk, als innerlijk. Hij haat verhalen en is mordicus tegen sprookjes. Koekel is daarin de tegenpool van de oude professor Grim die zich geroepen voelt sprookjes te bewaren.

Om de strijd tegen sprookjes aan te gaan heeft Koekel de Koekelkompjoeter ontwikkeld waarmee hij alle sprookjes wil wissen. Zijn experiment op de kabouter Flop is gelukt. Die is zijn identiteit al kwijt en is nu de slaafse hulp van Koekel.

Koekel heeft ervoor gekozen om met het wissen van de sprookjesfiguren uit Roodkapje en De Wolf en de Zeven Geitjes te beginnen. Om alle weerstand te voorkomen, misbruikt hij een geheim middel van kabouters om verwarring te stichten.

De voorstellingen beginnen om 19.00 uur. Kaarten zijn te koop via www.posthuistheater.nl/voorstellingen.

(Foto’s Ronald Klijnstra)