FOTO’S | Gezelligheid troef en vol huis bij elfde Wâldsterjûn

HEERENVEEN - Voor de elfde keer hebben de dames van de Wâldsterjûn vrijdag een gezellige avond gehouden voor inwoners en oud-inwoners ouder dan 50 jaar uit Oranjewoud gehouden.

De Wâldsterjûn is ontstaan als een extra avond van het dertigste jubileum van het dorpsfeest in Oranjewoud. Het betreft een avond vol zang, lachen, muziek en ontmoetingen tussen de dorpsbewoners en voormalige dorpsbewoners van Oranjewoud.

Bij de allesbehalve oubollige avond staat gezelligheid hoog in het vaandel. Daardoor weet het zeskoppige bestuur jaarlijks de Koningszaal van restaurant De Koningshof vol te krijgen. Zo ook ditmaal weer.

Vrijdag stonden de gasten ongeduldig te wachten om in de hal om een goede plek te bemachtigen. Onder het genot van een koffie en oranjekoek werden de eerste contacten al hernieuwd.

Programma

Voorzitter Auke van der Veen van de Stichting Dorpsfeest Oranjewoud opende de avond met zijn welkomstwoord. Cabaretgezelschap de Flying Stars won vervolgens het publiek meteen voor zich met sketches en liedjes.

Het publiek genoot verder van een speciaal uitgevoerde editie van ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld met oude foto’s van Oranjewoud. Dat werd hoorbaar gewaardeerd.

Na de verloting werd er vervolgens tot laat gedanst op muziek van het Duo Loveshack.

(Foto’s Max van Gelder)