Rentree Sinterklaassprookje Akkrum valt in de smaak: ‘Volgend jaar komt er een vervolg’

AKKRUM - Na een aantal jaren van afwezigheid was zondagmiddag het Sinterklaassprookje weer te zien in Akkrum. Ongeveer negentig bezoekers kwamen in de Utingeradeelhal af op de voorstelling Sinterklaas in de wolken.

Het sprookje kwam terug in Akkrum nadat inwoners aangaven de Sinterklaasactiviteit te missen. Via via ontstond contact met de Stichting Blinder die onder andere in samenwerking met de ondernemersvereniging van Gorredijk de intocht van Sinterklaas in Gorredijk organiseert en jaarlijks een Sinterklaasproductie op de planken brengt.

Na afloop liet de organisatie weten dat er ook volgend jaar wellicht volgend jaar een voorstelling naar Akkrum komt. Om het sprookje van de grond te krijgen was via Plaatselijk Belang Akkrum en Nes en de stichting Utingeradeelhal een plan bedacht om de productie die Stichting Blinder voor dit jaar maakte ook op te voeren in Akkrum.

Zondagmiddag was het zover. Vanaf 15.45 kwamen de eerste families met kinderen in de sporthal aan de kassa voor kaarten. Tijdens het wachten werden door de kinderen Sinterklaasliedjes gezongen in de hoop dat Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten iets eerder zouden opkomen dan de bedoeling was.

Verhaal

De Sint en zijn Pieten hadden een tabletexpert uit Amerika laten invliegen om een verlanglijstjesapp te ontwikkelen, zodat Sinterklaas met een smartphone de verlanglijsten zo uit ‘de wolken kon vissen’.

Door het moderne snufje bleef Sinterklaas echter de hele dag in zijn stoel liggen met zijn telefoon. Hij kwam niet meer buiten en zorgde niet voor zijn paard Amerigo.

De Zwarte Pieten bedachten een plan om Sinterklaas weer aan het werk te krijgen, want de kinderen moesten natuurlijk wel op tijd hun pakjes krijgen.

Zie www.stichtingblinder.nl.