Expositie cliënten Talant bij Afslag BLV geopend

HEERENVEEN - De expositie met kunstwerken van cliënten van Talant in Afslag BLV, de dependance van Museum Belvédère, is vrijdag geopend.

In de dependance van Museum Belvédère tonen zij tot en met 9 december kleurrijke schilderijen, bloemrijke taferelen en eigenzinnige beelden van klei.

Hieronder een door Talant zelf ingestuurd verslag van de opening.

Talantdirecteur Auke Jelle Kingma sprak de bezoekers enthousiast toe. ,,Jullie hebben prachtige dingen gemaakt. Deze expositie heeft zoveel meerwaarde voor de kunstenaars. Iedereen is zo trots.’’

Met het doorknippen van het lintje door mascotte Heero van Sportclub Heerenveen en begeleidster Jetske Arendsz was de opening een feit.

,,Ik vind het heel mooi dat mijn beelden in dit museum staan”, vertelt Janneke. Zij is een van de kunstenaars. ”Eerst heb ik de kleine uil gemaakt en daarna ook nog de grote. Ik vind uilen erg leuk. De boom heb ik uit mijn hoofd gemaakt.”

Ook Tjes vindt het mooi dat haar mozaïeken in deze expositie zijn opgenomen. ”Het doet wat met je als je eigen kunst hier hangt”, vertelt ze trots. Haar associaties met de natuur zijn prachtig. “Het is zo mooi hoe een rups een vlinder kan worden, maar je moet het wel zien.”

Dagbesteding

De kunstwerken zijn gemaakt door cliënten van Talant bij De Diggel en Atelier Heidewoud, beide dagbestedingslocaties van Talant in Heerenveen.

Zij lieten zich op verzoek van museum Belvédère inspireren door het thema flora en fauna.