Piet Nammensma neemt afscheid bij Thialf, Arnold de Jong nieuwe lid van Raad van Commissarissen

HEERENVEEN - Piet Nammensma neemt op vrijdag 7 december na twaalf jaar afscheid als bestuurder van Thialf. Tegelijkertijd wordt Arnold de Jong aangesteld als nieuw lid van de Raad van Commissarissen (RvC.

Na een succesvolle loopbaan in het bankwezen en vele maatschappelijke bestuursfuncties, bleef Nammensma (72) het langst betrokken bij Thialf.

,,Eigenlijk is dat heel eenvoudig uit te leggen”, licht Nammensma toe. “Thialf is gewoon één van de mooiste bedrijven die ik ken. Het is een Fries icoon met een wereldwijde uitstraling. Het doet er maatschappelijk toe en door de dynamiek is het als bestuurder zeer boeiend en uitdagend.”

Nammensma was al eerder in Thialf actief als bestuurder van de Flyers organisatie in de periode van 1994 tot 2000. Daarna werd hij in 2006 commissaris bij Thialf.

Hij was actief in één van de meest belangrijke episodes in het bestaan van Thialf, namelijk de vernieuwbouw van het complex en vooral de aanloop er naartoe.

,,Daar kan ik uiteraard meerdere hoofdstukken over schrijven, maar het belangrijkste is dat er een prachtig nieuw Thialf staat dat weer mee doet in de top van de wereld. De nieuwe directie is verantwoordelijk voor de verdere doorontwikkeling van de exploitatie samen met een mooie en gemotiveerde groep Thialfmedewerkers. Daar heb ik alle vertrouwen in dus ik neem met een gerust gevoel afscheid. Ik vond het een eer om dit zo lang te mogen.”

Fritom Group

Arnold de Jong (44) is als nieuwe commissaris aangesteld door de aandeelhouders van Thialf. Hij is momenteel bestuursvoorzitter van de Fritom Group uit Bolsward.

De Jong is niet alleen bedrijfskundige, maar heeft ook een HRM-achtergrond en heeft door zijn bancaire verleden bij Rabobank veel financiële kennis en ervaring. Binnen de RvC zijn financiën en HRM zijn belangrijkste aandachtsgebieden.