Thialf toneel eerste internationale Jeroen Beeksma Tournament

HEERENVEEN - Thialf staat op 22 en 23 december in het teken van het eerste Jeroen Beeksma Tournament. Dat is een nieuw internationaal ijshockeytoernooi dat wordt opgedragen aan wijlen Jeroen Beeksma van de Heerenveense ijshockeyclub Unis Flyers.

De 26-jarige Jeroen Beeksma overleed in juni van dit jaar aan de gevolgen van een hersentumor. Het doel van het Jeroen Beeksma Tournament is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het UMCG Kanker Researchfonds in Groningen.

De organisatie is in handen van Siedo Bos en Michel Menninga. Zij zijn beiden vrienden en teamgenoten van Beeksma. Ook het UMCG, waar Beeksma werd behandeld, is nauw betrokken bij de organisatie van het toernooi.

Tijdens het tweedaagse toernooi nemen acht ijshockeyteams het tegen elkaar op. Zij strijden voor eeuwige roem en de eer om het allereerste Jeroen Beeksma Tournament te winnen.

Inschrijving gesloten

De inschrijving voor deelnemende teams is inmiddels gesloten vanwege veel belangstelling. Wel is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers en sponsoren om het toernooi mogelijk te maken. Ook donaties zijn welkom.

,,Er hebben zich al veel bedrijven, organisaties en vrijwilligers bij ons aangesloten”, zeggen de organisatoren. ,,Mede dankzij hun hulp kunnen we ook buiten de wedstrijden om veel organiseren. Voor teams die van ver komen zijn hotelkamers gereserveerd en op zaterdagavond 22 december is café Bak in Heerenveen afgehuurd, want Jeroen was een feestbeest.”

Jeroen (1991-2018)

Jeroen Beeksma, geboren in Oldeboorn, was een kind van de Heerenveense ijshockeyclub Unis Flyers. Hij speelde vanaf zijn jeugd tot aan het eerste divisieteam bij de Flyers.

In 2015 besloot Jeroen samen met zijn broer Bas om bij de Frisian Bombers te spelen in de derde divisie. Het hele gezin Beeksma is ‘ijshockeygek’: beide zoons fanatieke spelers, vader Hendrik teammanager en moeder Gerda de verzorgster van het ijshockeyteam.

In januari 2017 werd Jeroen na een wedstrijd onwel. De volgende ochtend vond zijn moeder Gerda hem thuis buiten bewustzijn. Jeroen werd met spoed opgenomen in het UMCG in Groningen. Daar bleek al snel dat het goed mis was. Jeroen bleek een hersentumor van het kwaadaardigste soort te hebben. Nog diezelfde dag werd hij met spoed geopereerd.

Tweede operatie

De doktoren moesten nog een tweede keer opereren. Dat mocht helaas niet baten. Na een lang ziekbed waarin de ziekte hem steeds meer in zijn greep kreeg, overleed Jeroen op zaterdag 2 juni in het bijzijn van zijn geliefden.

Gedurende die periode manifesteerde Jeroen zich nog meer dan anders als een grote vechtersbaas met een enorme positieve levensinstelling. De allemansvriend was erg geliefd. Dat bleek ook toen op 9 juni ruim 1100 mensen zijn condoleance bezochten.

Voor meer informatie, donaties en/of sponsoring zie www.jeroenbeeksmatournament.nl of naar www.facebook.com/jeroenbeeksmatournament. Mailen kan ook: jeroenbeeksmatoernooi@gmail.com.