Kapper Jan de Vos vertelt in het Seniorcafé van de bibliotheek Heerenveen over zijn tweede leven als Sinterklaas

HEERENVEEN - Kapper Jan de Vos is woensdag 5 december te gast in het Seniorcafé van de bibliotheek Heerenveen. Hij vertelt dan vanaf 10.15 uur over zijn tweede leven als Sinterklaas.

Dit jaar valt 5 december op de eerste woensdag van de maand. Een uitgelezen kans voor het Seniorcafé, dat dan altijd een activiteit houdt, om de goedheiligman van Heerenveen uit te nodigen om over zijn wederwaardigheden te vertellen.

Naast zijn drukke baan in zijn eigen herenkapsalon in Heerenveen heeft Jan de Vos tijd gevonden voor een lezing. Daarin neemt hij de bezoekers van het Seniorcafé mee in het sprookje waar zij allen zo heilig in geloofden.

De Vos vervult sinds 2010 de rol van Sinterklaas bij de intocht in Heerenveen. Ook is hij als Sinterklaas aanwezig bij het Sint Nicolaassprookje in het Posthuis Theater en hij woont tijdens de Sinterklaasperiode met zijn pieten in het Sinterklaashotel in het Posthuis. Hoe zien deze hectische dagen er voor De Vos uit? Hij praat er in het Seniorcafé over.

Iedere woensdagmorgen

Iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen 55-plussers in het Seniorcafé van de Heerenveense bibliotheek terecht voor een kopje koffie, een praatje en om een krant of tijdschrift te lezen.

Elke eerste woensdag van de maand, behalve in juli en augustus, wordt er een activiteit voor deze leeftijdsgroep georganiseerd.

Alle 55-plussers zijn welkom bij de lezing van Jan de Vos. De entree bedraagt een euro en is inclusief koffie of thee en pepernoten.